Pepperonipizza

Jeg har oppdaget durumhvete! Melet er kanskje mest kjent i pasta, men funker som bare det i pizza også. Deigen blir utrolig enkel å jobbe med og selve bunnen blir sprø og supergod. Perfekt!

 

IMG_2983

 

Pepperonipizza:

(deig til ca 5 runde pizzaer)

500 gram durumhvete

200 g hvetemel

1-2 ts salt

2 ts sukker

25 gram fersk gjær eller 0,5 pakke tørrgjær

4 dl lunkent vann

4 ss olivenolje

Rør ut gjær i vannet med salt og sukker. Ha i de resterende ingrediensene og elt i ca 10 minutter. Hev på et lunt sted i ca 45-60 minutter.

Kjevle ut deigen (som er enkel å jobbe med) til en rund leiv og legg på et stekebrett.

Saus:

2 bokser S&W petite cut tomat

2 fedd hvitløk

2 ts sukker

1 ss olivenolje

noen dråper tabasco

salt og pepper

 

Stek hvitløk i olje, sukker og tabasco til den karamelliseres.

 

IMG_2975

 

Ha i tomater og kok opp. Smak til med salt og pepper.

 

Fyll:

saus

pepperoni

ananas

kalamatioliven i skiver

mozarellaost, revet

cheddarost, i biter

jarlsbergost, revet

 

Ha raust med saus på deigen, ha på ost og til slutt pepperoni, ananas og oliven. Stek i ovnen på 230 grader til osten er smeltet og gylden og deigen er sprø.

 

IMG_2984

 

 

Godt uten oliven også!

Godt uten oliven også!

 

 

IMG_2991

Ha en fin fredagskveld! 🙂




Ovnsbakte rotgrønnsaker med fullkornsris og fetaost

Sist torsdag var jeg hos min gode venn i Notting Hill og fikk servert en utrolig god vegetarmiddag. Og mitt forsøk på å gjenskape den gikk finfint! Men utvalget av råvarer i Norge er ganske fattig sammenlignet med hva man får tak i i London, særlig med tanke på økologisk mat. Men godt blir det uansett.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

3 søtpoteter, skrelt og i biter

3 gulerøtter, skrelt og i biter

2 rødbeter, skrelt og i biter

1 rødløk, i båter

4 hvitløksfedd

Olivenolje

Økologisk brun ris eller hva du måtte foretrekke, kokt etter anvisning på pakken

Fetaost

Pinjekjerner, lett ristet i en tørr panne

Havsalt og nykvernet pepper

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Gjør klar grønnsakene og ha dem i en langpanne.
  3. Ringle over olje og litt slt og pepper.
  4. Stek i ovnen i 45 minutter eller til grønnsakene er møre og litt brune i kantene. Rør evt litt i grønnsakene underveis.
  5. Mens grønnsakene godgjør seg, koker du ris og rister pinjekjerner.
  6. Server med smuldret fetaost, pinjekjerner og grovhakket bladpersille, om du har.




Da Bollefrua møtte Pølsebrødet

Det er vel og bra med middager laget fra bunnen og alt det der. Men jeg er ærlig nok til å innrømme at vi spiser pølser til middag jevnlig. Alle liker det, det går kjapt og man kan frekke det opp med bra tilbehør om man ønsker. Det jeg derimot synes er helt KRISE er pølsebrød fra butikken, så hjemme hos oss går det bare i lomper. Helt til den dagen jeg bakte pølsebrød selv. Snakk om love at first bite.

Hello stranger!

Pølsebrød:

12-15 stk

1,5 dl vann, ca 37 grader
1,5 dl melk, ca 37 grader
1 ts sukker
2 ss olivenolje
25 gram fersk gjær evt 1/2 pakke tørrgjær
150 gram sammalt hvete, fin
300 gram hvetemel
ca 1/2 ts salt
1 lett sammenvispet egg til pensling
sesamfrø til pynt

 

Ha vann, melk, gjær, sukker og salt i en bakebolle og la gjæren løse seg litt opp. Tilsett resten av ingrediensene og elt i ca 10 minutter. Dekk med plast og hev i ca en time. Ha deigen på kjøkkenbenken og del i emner. Form avlange pølsebrød og trykk de litt ned. Legg de på et papirkledd stekebrett og etterhev i minimum 30 minutter.  Pensle med egg og strø over sesamfrø. Stek på 225 grader midt i ovnen i ca 12 minutter eller til de er gyldne og får en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.

 

 




Bollefrua på bytur (London, baby, London!)

Jeg er hjemme etter noen fine dager i London. Der har jeg blant annet vært i et fabelaktig bryllup til en gammel, god venn som jeg ikke hadde sett på 11 år. Bryllupet ble feiret på en vakket økologisk gård utenfor byen og vi hadde strålende sol og blå himmel. Et annet høydepunkt var en fredagsmorgen helt for meg selv i Notting Hill. Jeg snublet over både the Hummingbird Bakery og en fantastisk kafe med mat som skal gjenskapes. Dessuten fant jeg helt tilfeldig en butikk med BARE kokebøker, The Cookbook shop. Gøy, altså.

The Cookbook shop

 

To glade, økologiske griser

 

The happy couple! (In wellies..)

Alltid godt å se igjen gamle venner!

Thanks for a fabulous time, guys. <3 u!

 




Salat med egg, bacon og parmesandressing

Jeg er veldig glad i sunn og tasty mat. Med snert og krønsj. Og da er salat alltid en høydare. Dessuten hjelper det Bollefrua til å ikke bli så bollete, og det er jo en bonus i seg selv. 😉

 

 

Egg og baconsalat:

Noen skiver bacon

Et kokt egg

Cherrytomater (gode)

Avocado

Blandet salat, ferdig vasket

Grove krutonger (Jeg bruker brød jeg har tilgjengelig. Skjær i passe store biter, stek med litt meierismør og evt ev fedd knust hvitløk i en stekepanne til de er sprø og krønsji).

Parmesandressing:

0,5 fedd hvitløk

1 skive v en sjarlottløk

1 egg og  en eggeplomme

noen ss revet parmesan

ca 1 dl solsikkeolje eller litt mindre

1 -2 ts vineddik

salt og pepper

 

 

I en foodprosessor eller med stavmikser, rører du sammen hvitløk, sjarlottløk, egg og eddik. Spe med olje i tynn stråle. Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og evt mer eddik.

Dander salaten som du vil og ringle dressingen over. 🙂

 




Tapas til kveldsmat – take two

Noen ganger må man spise kjedelige middager. Spesielt som småbarnsmor. Da hender det jeg må kompensere litt med kveldsmaten, slik som jeg gjorde i går. Helt alene i stua, helt stille, mann på trening, barna sover.. Feel the love. <3

 

 

Forslag til bra kveldsmat:

Bacondadler

Litt parmaskinke

Noen cherrytomater

Lakseruller:

En til to lefser, avhengig av hvor sulten du er;)

Litt rømme

Kapers

Ruccola

Litt finskåret rødløk

Noen skiver røkelaks

Litt nykvernet pepper

 

Smør rømme på lefsen, fordel resten av ingrediensene over. Rull sammen til en pølse på langs og skjær på skrå, det ser finest ut! Dander all herligheten på et fat ellen en fjøl og kos deg. 🙂

 

 

 




Marinerte kyllingvinger fra Stange – asian style

God søndag! Håper helgen har vært fin.

Jeg har hatt det ganske bra. Barnefritt døgn ble tilbragt i boden og på dynga. (Stor takk til farmor!) I kampen mellom Bollefrua vs boden vil jeg si at det er ganske uavgjort. Vi kastet masse, men ennå er vi tynget at materialismens til dels tunge bør.  Jeg er også litt småstressa, merker jeg. På torsdag reiser jeg til London og mye skal ordnes før det. Også er jeg bare litt redd for å dø. Jeg skylder på unga. Før var jeg aldri engstelig for å fly, men nå skulle jeg ønske at jeg kunne sykle til London. Med hjelm. Eller kjøre motorbåt, det liker jeg! Med redningsvest. Det er liksom ikke like betryggende med redningsvester i fly, de gjør meg i grunnen bare mer urolig. Og jeg frykter at om jeg tar på meg hjelm på flyet, så blir de andre passasjerene urolige. Siden veien fra kyllingvinger til fly ikke er så lang, så ble det kveldens middag. Den eneste beskyttelsen vi trengte var servietter og det passet meg i grunnen veldig bra.

Kyllingvinger med asiatisk dippsaus:

(fra Familiekokeboka)

2 pakker Stange kyllinvinger, ca 800 gram

Dippsaus:

1 ss sambal oelek (chilipaste, bruk finhakket rød chili om du ikke får tak i det)

0,5 dl søt soya saus (Ketjap manis)

1 dl sweet chilisaus

1 dl solsikkeolje

2 ss revet, fersk ingefær

3 hvitløksfedd, finhakket

1 ts sesamolje

grønnsaker og  salat etter eget ønske (jeg hadde reddikker, kinakål, ruccola, paprika, rødløk, aspargestopper og litt peanøtter)

salatdressing av 3 ss sweet chilisaus og saften av en lime (pisk sammen og hell over salaten før servering)

ris

  1. Pisk sammen alle ingrediensene til dippsausen.
  2. Hold av litt av sausen til å bruke som dipp og ha resten oppi en brødpose sammen med kyllingvingene.
  3. Mariner over natten i kjøleskap eller så lenge du kan samme dag.
  4. Stek vingene i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.
  5. Server med kokt ris, salat og dippsaus.




Parmesanpanert steinbitfilet med sitron og kaperssmør

Denne fiskeretten er enkel og relativt rask å forberede (avhengig av om du har noen masete barn som forstyrrer deg eller ikke). Jeg brukte steinbit, men mange typer fisk egner seg godt til panering. Uansett, sunt og godt!

 

 

Parmesanpanert steinbitfilet:

(Til to)

2 stk steinbitfilet eller annen fisk, feks laks eller sei

1/2 dl loffsmuler eller strøbrød, jeg brukte knust cornflakes

1/2 dl revet parmesanost

1 egg, sammenpisket

litt hvetemel til panering

2 ss smør

saft fra 1/2 sitron

en håndfull hakket persille

1 ss kapers

1 knust hvitløksfedd

salt og pepper

smør og olje til steking

1-2 pakker aspargestopper

1-2 pakker smaksgulrøtter (eller vanlige gulrøtter)

1 pakke cherrytomater, gjerne på “grein”

 

Forkok gulrøttene til de er så vidt møre. Jeg skar mine i to og det tok ikke mange minuttene før de ga litt mindre motstand. Hell av vannet og sett til side. Når du begynner å steke fisken, har du grønnsakene i en egen stekepanne med litt smør og steker til aspargesen er så vidt mør.

 

 

Bland sammen cornflakes og parmesan. Krydre fisken med litt salt og pepper. Paner den først i mel, så i egg og til slutt i cornflakesblandingen. Du trenger ikke panere hele stykket, men jeg tok oversiden og nedsiden.  Stek steinbitten med paneringen ned i en middels varm panne med smør og olje. Stek paneringen pent gyllen, snu fisken og stek den ferdig.

 

 

Legg grønnsakene på tallerkener. Ta den ferdig stekte fisken oppå grønnsakene og tilsett 2 ss smør i pannen. Skru ned varmen og tilsett hvitløk, kapers, sitronsaft og persille. Ha smøret over fisken og grønnsakene. 🙂

 

 

 




Frokostmuffins. Og tåketanker.

Det er tirsdag og ute er det så mørkt at det kjennes at som at det aldri mer skal bli lyst. (Min krok er kald med grå gardiner som stenger solen ute). Og på sitt eget vis har mørket krøpet inn i sjela mi og tåkelagt meg.  Ikke en gang det faste lyset fra mitt indre fyr som blinker og sier: Hva skal jeg spise i dag? synes å nå frem til meg. Og da er det ille, jeg sier det bare. Men hjemmefra har jeg lært at det hjelper å glemme seg selv. At det er lurt å spørre noen: Hva kan jeg gjøre for deg? Men det er ingen å spørre, bare den brune bananen, så da gjør jeg det. (Min seng er smal og golvet griner, jeg prater med min pute… Og en brun banan). Og bananen vil bli en saftig frokostmuffins, med et innslg av kokos og løfter om sydlige strøk. (Tåketanker, gi meg fred. Jeg trenger en frokostmuffins å våkne med.)

Frokostmuffins:

ca 10 stk

1 banan, most
3,75 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
21ts vaniljesukker
1/4 ts salt
40 g smeltet smør
1 stort egg 
1 dl melk
50 g hakkede valnøtter
1 dl havregryn
0,5 dl kokos samt litt ekstra til å strø over før steking

Sett ovnen på 200 grader. Bland mel, salt, sukker, bakepulver og vaniljesukker med smeltet smør. Bruk foodprosessor om du vil, jeg brukte sleiv. Ha så i resten av ingrdiensene og bland godt. Ha røren i muffinsformer som du har satt i et muffinsbrett. Fyll de 3/4 fulle. Strø over litt kokos. Stek midt i ovnen 1 15-20 minutter. Avkjøl på rist.




Tortano – et fabelaktig italiensk brød

Jeg bakte et syyyyyykt godt brød til suppa i går. (Jepp, så godt at jeg tillater meg å skrive sykt med seks y’er). Ikke var det spesielt krevende heller, så dette burde du teste.

Tortano – fylt brød på sitt beste:

15 gram fersk gjær

3 dl lunkent vann

1 ss flytende honning

2 ss olivenolje

1 ts salt

12 kalamataoliven uten sten, delt i to

ca 7 – 8 dl hvetemel

Fyll:

2 soltørkede tomater

en raus håndfull basilikumblader

2 fedd hvitløk

ca 2 ss olivenolje eller solsikkeolje (avhengig av hva du foretrekker)

1 ss pinjekjerner

litt salt og pepper

revet manchego ost eller annen ost du digger

Begynn med å smuldre gjær i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett alle ingredienser utenom mel og rør rundt. Så tilsetter du mel til deigen slipper bollen eller ikke er for klissete. Jeg beklager at jeg ikke kan være mer spesifikk, men i orginaloppskriften sto det 6,5 dl hvetemel og det oppdaget jeg var alt for lite. Det er aldri bra med for mye mel, men du skal kunne kjevle den ut evt trykke den ut til et rektangel, så den må kunne samarbeide. Hev deigen i 40 – 50 minutter og kjelve så ut til et rektangel.

Kjør alle ingrediensene til fyllet, minus osten, i en foodprosessor eller med stavmikser til en glatt saus/pesto. Smør på deigen og ha på revet ost.

Rull sammen til en avlang pølse og form til en krans som du legger på et bakepapirkledd stekebrett.

Sett ovnen opå 250 grader. Hev under plast i ca 30 minutter. Sett brødet inn i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek i 30 minutter og avkjøl på rist. Dette brødet smakte fortsatt saftig og digg dagen etterpå. Nice!

Grunnoppskriften oppdaget jeg her, men jeg fant på fyllet helt selv;)




Broccoli – og sellerirotsuppe

I dag har jeg ikke vært utenfor døren. Det er noe magisk ved å bare sulle rundt (i pysj) mens regnet går sin gang der ute. Dette er selvsagt ikke noe permanent løsning, jeg vet jo det. All verden venter! Men siden jeg fikk den fine fetteren min på middag, måtte verden vente litt. Dere andre får hilse å si at jeg kommer snart.

Suppe på en regnværsdag:

200 gram sellerirot, skrelt og i terninger

litt olivenolje

1 brokkoli, i biter

2 poteter, skrelt og i terninger

1 hakket løk

1 liten purre i skiver

1-1,2 liter kyllingbuljong

1 dl fløte

salt og pepper

revet cheddar og sprøstekt bacon til servering

Stek løk og purre myke i litt olje. Ha i resten av ingrediensene, minus fløte, og kok opp. Kok til grønnsakene er møre og kjør jevn med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper. Godt brød er heller ikke feil.

 

Waiting for the sun




Rundstykker med en liten tvist

Nå trodde du sikkert at dette skulle være et innlegg om Twist. At jeg hadde bakt rundstykker og lagt en Twist inni feks. Eller at jeg skulle fortelle deg hvilken Twist som var min favoritt, slik at du kunne vite om vi var twistkompatible. Eller kanskje at dette kunne være et innlegg hvor jeg forsøkte å få ordet Twist flest ganger inn i færrest mulige linjer. Men egentlig kom jeg bare over en oppskrift på rundstykker med to litt merkelige ingredienser hos Passion for baking. Også hadde jeg tilfeldigvis disse to ingrediensene for hånden, så da måtte jeg bare teste det ut. Og luftigere rundstykker skal du grave langt ned i Twistposen for å finne.

 

 

 

Rundstykker med potet og fetaost:
12 stk

50 g fersk gjær
2 ½ dl lunken melk
1 ss sukker
½ dl solsikkeolje
100 g fetaost, smuldret (jeg brukte en Apetina fetaost med små biter av soltørket tomat som jeg bare lot oljen renne av)
1 middels kokt potet, revet
ca 400 g hvetemel
1 ts salt
evt frø og  egg til pensling
Varm melken til den er litt over lunken og ha i en bakebolle med 25 gram smuldret gjær. La det løse seg opp litt. Ha så i resten av ingrediensene. Prøv deg frem med mel. Deigen skal så vidt slippe bollen når du/bakemaskinen har eltet en stund. La heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter. Bak så deigen ut til 12 runde rundstykker som du legger på et bakepapirkledd stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle så evt med et lett sammenvispet egg og strø over frø. Stek på 200 grader til de har fått en gylden farge og har en “hul” lyd når du banker på dem (ca 10 minutter). Avkjøl på rist. Og du, hvis du lurte, kokos er min Twistfavoritt.



Smørstekt Salmalaks thai-nam-style

Jeg har vært i prokrastineringstunnelen. En tunell på lengde med Lærdalstunnelen. Masse som må gjøres på jobb, oppussing som skal planlegges, telefoner som skal tas, regninger som skal betales, rot som skal ryddes, you name it. Men så er det jo bare å begynne! Det merkelige er at det føles helt umulig å komme i gang også plutselig er man i Bergen. Altså, jeg har laaaaangt igjen. Jeg har kanskje kommet til Drammen. Men det føles ikke så tungt lenger. Jeg feiret denne personlige seieren med å kjøre frem og tilbake til Grünerløkka for å kjøpe kokosboller fra Den lille Kokosbollefabrikken. Verdens beste kokosboller! Også lage dette til middag. Gjør det du og!

Salmalaks thai-nam-style:

(til to sultne)

4-500 gram Salma laks i biter + smør til steking

2 ss olivenolje

1 ss sesamolje

saften av to lime

1 ss soyasays

1 ss sukker (smak deg frem)

1 bit ingefær, skrelt og revet

1 hvitløksfedd, knust eller finhakket

1 rød chili, renset for frø og finhakket

1 liten slangeagurk, skrap ut frøene i midten og skjær i tynne strimler på langs med feks en ostehøvel

1 paprika i tynne strimler

2 gulrøtter, skjør i tynne strimler på langs med feks ostehøvel

en kvart rødløk i tynne strimler

koriander, finhakket

peanøtter

ristede sesamfrø

Rist sesamfrø i en tørr panne. Bland olivenolje, sesamolje, limesaft, soyasaus, sukker, chili, ingefær og hvitløk til dressingen. Gjør klar salaten og la den trekke i dressingen mens du steker fisken. Krydre fisken med salt og pepper og stek i litt smør i 4-5 minutter på den ene siden. Snu fisken og stek et minutt til. (Jeg liker en litt rosa kjerne, men stek lenger hvis du vil). Legg salat på tallerkener og ha på fisken. Strø over koriander, nøtter og sesamfrø. SPIS!




Back to the eighties! (Bollefrua vs Toro 1-1)

The pleasure dome-boys

I går var jeg på en veldig bra 80-tallsfest! Det var min hyggelige kollega, Anders, som sto for begivenheten og alt var gjennomført til fingerspissene. Vi snakker Topp-plakater, 80-tallseffekter, retropotetgull, Lovehearts, Bugg og kun vinylmusikk. Selv har jeg blandede følelser for 80-tallet. Fin barndom: ja, heldig med hår og klær: nei. Det bød meg litt i mot å frivillig kle meg slik igjen, men jeg klarte å overvinne min egen forfengelighet. 😉

Klikk på bildet for en god, gammel Stage Dolls-slager!

Bollefrua skjærer kinakål. Good times.

Jeg hadde tatt på meg ansvaret for maten og valget falt på Biff Stroganoff. Med ris og kinakålsalat, selvfølgelig. Jeg har tidligere utfordret Toro og kommet til kort. Det kan du lese om her. Men denne gangen ble min versjon klart foretrukket, så nå har jeg utlignet til 1-1.

Biff Stroganoff:

(dette rakk til en tallerken til 12 pers)

ca 800 gram oksekjøtt, i biter

400 gram karbonadedeig

5 ss smør

litt solsikkeolje

2 løk, finhakket

10 store sjampinjong, halvskiver

2 beger creme fraiche

5 ss tomatpuré

1 god ts sukker

1 ss paprikapulver

5-6 ts Dijon sennep, smak deg frem

salt, pepper

I en stor tykkbunnet kjele bruner du kjøtt i flere omganger. Stek i en blanding av smør og olje. Legg kjøttet til side og stek så løken blank. Brun også sjampinjong. Ha så kjøttet tilbake i gryta og tilsett øvrige ingredienser og kok opp. Gryten har bare godt av å putre lenge, men minimum en galv time burde den få. Serveres med ris, pariserloff og salat av kinakål, paprika, agurk, mais og ananas. Og thousand island, selvfølgelig.

Ingen 80-tallsfest uten Thousand Island!

Ingen festmiddag uten dessert.. Ikke når jeg kan få bestemme hvertfall!

Bananasplit:

0,25-0,5 banan per person

1 boks Tress-is (!)

Krem på boks

Salte peanøtter

Sjokoladesaus (jeg smeltet en plate kokesjokolade med en ss smør også spedde jeg med kremfløte som jeg rørte inn til jeg synes den var passe sterk. Mellom 1.2 dl fløte, tipper jeg)

Dander is og banan på tallerkener. (Vi brukte selvfølgelig papp, festen ble tross alt avholdt i “The Ungkarskåk”). Ringle over varm sjokoladesaus og nøtter.

Bollefrua og “Lena”. (Dette blir stress, Pelle!)




Hot texmexsuppe med kasserollestekt Stangekylling

Det er fredag, barna sover. Maten lager seg selv på kjøkkenet og glemt er alle mine sorger. I dag fikk jeg gjort et skippertak på jobb, ruslet innom Meny i beste smaksprøvetid, svømt med gutta (minimal innsats, maksimal bra-mamma-uttelling) og jammen rakk jeg ikke en halvtimes hvil og en cortado. Dobbel selvsagt. I grunnen en typisk fredag hos Bollefrua. Hva gjør du på fredager? Det skulle jeg likt å vite. 🙂

Denne suppen er så latterlig enkel å lage og en smart middag å tilberede til mange. Jeg lagde den til alle kollegaene mine til lunsj en gang og fikk masse kred. For den er virkelig god. Igjen, minimal innsats, maks uttelling. I like.

 

 

Hot texmexsuppe:

(mer enn nok til to)

litt olivenolje

1 løk, hakket

2 hvitløksfedd, finhakket

2 paprika, hakket

0,5-1 chili, finhakket

1 boks hermetiske tomater, gjerne med hvitløk og urter

1 stort glass salsa

1 boks philadelphiaost, naturell

0,8-1 l kyllingbuljong, (avhengig av hvor tykk du liker suppen din)

salt, pepper, evt mer urter feks oregano eller basilikum

Et stort kyllingbryst (valgfritt)

et hvitløksfedd til kyllingen

50 gram meierismør (smeltet, satt tilside og så bruker du bare det øverste laget, ikke det hvite “bunnfallet”)

Tortillachips, cheddarost og rømme til servering

 

Stek først løk og hvitløk mykt, tilsett så alle de andre ingrediensene. Kok i 15-20  minutter og kjør så med stavmikser til en glatt suppe. Hvis du gidder å hakke paprika og løk fint, er det forøvrig helt gull å servere den uten å bruke stavmikser. Tips: Smak alltid til tomatsupper og sauser med sukker og lime/sitron. Kan utføre mirakler.

 

 

Ha smør i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til middels varme og ha kyllingfileten krydret med salt og pepper med skinnsiden ned. Stek under lokk mens du innimellom med en gaffel sveiver hvitløksfeddet rundt i smøret og over kyllingen. Når kyllingen begynner å få farge underifra (etter ca 15 minutter) snur du kyllingen og steker det ferdig uten lokk. Den vil da få et sprøtt, smørstekt skinn og deilig hvitløks aroma. La kyllingen hvile litt før du skjærer den i skiver og serverer oppi suppa. SNADDER!