Rask og lekker fiskesuppe med et lite kick

image_pdfimage_print

Vi bor altså midlertidig på Frogner i et stort, gammelt og vakkert murhus. Mye er anerledes fra der vi vanligvis bor. Hjemme har vi bare en stue, nå har vi fire (!).Til vanlig har vi en eldre dame som nabo, her Petter Stordalen. I leiligheten vår er det alltid varmt og godt, og her vi bor nå er det nesten litt kaldt. Men dèt venner vi oss til, det er nok bare verst i begynnelsen. (I mellomtiden kan vi jo bare ta på en tjukk genser;)

 

Mariusgenser

 

En av de tingene jeg alltid får lyst på når jeg er litt frossen er rykende varm, og gjerne litt spicy, suppe. Denne saken smeller du raskt sammen, akkurat passe hot og du holder deg varm. Lenge. <3

 

IMG_3648

 

Fiskesuppe for frosne fruer

400 gr torsk (f.eks. Strøm eller fiskeblokk), i terninger

ca.100 gr reker,(uten skall)

1 ss smør

3 gulrøtter, i skiver

1/2 purre, i skiver

1 sjalottløk, i halvmåner

1 fedd hvitløk, finhakket

2 dl fløte

1 glass Old el paso Thick ‘n’ Chunky Salsa, medium

0,5  fiske eller grønnsaksbuljongterning

1/2 l vann

sukker, salt og pepper

hakket koriander til servering

 

IMG_3618

 

 

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og fres gulrot, sjarlottløk og hvitløk i noen minutter. Tilsett vann, buljongterning, salsa og fløte og kok opp. La koke 4-5 minutter. Ha i purre og torsk og la alt trekke under lokk til fisken er ferdig (ca fem minutter, ha i reker de siste par minuttene). Smak til med salt, pepper og evt litt sukker. Server med hakket koriander og feks foccaciabrød. Og smør.

 

IMG_3651

 

 

(Visited 628 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Fisk , Hverdagsmiddag , Middag , Suppe , Texmex

TAGGED AS:

3 Comments

  • Reply Klassisk foccacia med rosmarin og havsalt (trinn for trinn) « Bollefrua January 11, 2013 at 9:13 pm

    […] jeg i går. Godt å være tilbake blant grytene, ikke minst for livsmotet mitt;) Menyen besto av fiskesuppe og foccaciabrød, en perfekt middag for en sliten gjeng. Jeg kjenner flere som tror at det er […]

  • Reply matogurter January 14, 2013 at 5:35 pm

    Kjempegod Foccacia og kjempedekorativt å ha den i kakeform.:D Eneste jeg endret på var at jeg alltid bruker god olivenolje,ikke solsikke:D

    • Reply bollefrua January 14, 2013 at 8:30 pm

      Tusen takk!:) Og du har selvfølgelig rett ang olivenolje. Men har kommer til at solsikkeolje er mest populært hos barna, så da ender jeg ofte med det. 😉 Ha en fin kveld!

    Leave a Reply