De enkleste rundstykkene til helgefrokosten

image_pdfimage_print

Det er fredag, det er april og det snør. Sometimes it snows in April. Når det er kaldt ute, er det desto bedre å kose seg inne. Silver lining, ok? Mitt heiteste helgetips er disse superenkle og digge rundstykkene. Rør sammen deigen i dag og så er du golden i morgen.

Fine no knead rundtstykker:

3 dl vann
0,5 ts tørrgjær
390 gram hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker

 

Dag 1: Rør raskt sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen blir temmelig klissete. Dekk bollen med plast og la den heve på kjøkkenbenken natten over.

Dag 2: Ha raust med mel på et bakepapir og hell deigen utover. Brett deigen på langs med en slikkepott og hendene dine.

 

IMG_4859

 

Den skal hvile der i 30 minutter. (Vil du ha frø på, pensler du deigen med vann nå og strør frø over). Sett et stekebrett inn i ovnen og sett ovnen på 275 grader. Når det er gått en halvtime skrur du ovnen ned til 250, tar det brennhete stekebrettet ut av ovnen, deler deigen i ca 8 emner og bakser de over på brettet etter som du skjærer de opp.

 

IMG_4861

 

LITT rustikk utseende blir det, men dèt tåler du.

 

IMG_4862

 

Stek i ca 10 minutter til de er litt gyldne og har en hul lyd når du banker på dem.

 

IMG_4864

 

Hvis du vil ha en grovere variant av disse kan du ta en titt på denne oppskriften.

(Visited 715 times, 1 visits today)

3 Comments

  • Reply Enkle, eltefrie og knallgode rugrundstykker | Bollefrua April 8, 2015 at 8:46 pm

    […] her hvis du ønsker forklarende bilder om hvordan du baker […]

  • Reply Rubia December 4, 2017 at 6:36 am

    Tror ikke denne fungerer så bra for sånne som meg med trekkfullt hus en kald vinternatt.

    • Reply bollefrua December 16, 2017 at 6:15 pm

      Ble det ikke vellykket? ?

    Leave a Reply