Kjappe asiatiske fiskekaker med enkel peanøttsaus

image_pdfimage_print

Etter forrige ukes kjøttbonanza på Lanzarote, er det tid for fisk. Disse ble så spicy og gode at jeg nesten glemte at jeg er tilbake til hverdagen. Men bare nesten.

 

IMG_4932

 

Hu hei, for en sei:

(ca 10 stk avhengig av hvor store de er)

800 g seifilet uten skinn og bein, delt i mindre biter
1 egg
2 ss rød currypasta (kjøpes på glass)
saften av 1/2 lime
1/2 ts salt (vær forsiktig, både fiskesaus og currypaste kan være salt nok)
1/2 ts sukker
2 ss fiskesaus
2 ss griljermel
3-4 vårløk i tynne skiver
ca 3 ss finhakket koriander
sesamfrø

Ha alt unntatt vårløk, koriander og sesamfrø i en foodprosessor og kjør til en jevn farse. Ha blandingen i en bolle og rør inn koriander og vårløk. Strø sesamfrø på et brett eller fat og form små fiskekaker som du legger på brettet. Strø over sesamfrø på oversiden også. Stek på middels til høy varme 3 minutter på hver side (jeg brukte to stekepanner samtidig, det gikk radig) og hold varme i stekeovnen eller under lokk i en stekepanne.

Peanøttsausen lager du ved å blande:

1 liten boks kokosmelk (165 ml) og

2 ss grovt peanøttsmør

varm sakte opp og rør til en jevn saus, men den skal ikke koke. Smak til med:

limesaft (1-2 ss)

soyasaus (1-2 ss)

og litt finhakket chili

Jeg woket litt grønnsaker og kokte ris til, men server med det du synes er godt. Anbefaler uansett sweet chilisaus!

 

IMG_4924

 

Oppskriften fant jeg hos Matmisjonen

(Visited 457 times, 1 visits today)

6 Comments

  • Reply Ingvill April 25, 2013 at 7:57 pm

    Hei, du:)
    Disse fikk jeg virkelig lyst på! Jeg har derimot ikke en foodprosessor- tror du jeg kan bruke stavmikser, evt bare kutte fint? Har alltid droppet å lage fiskekaker nettopp på grunn av mangelen på utstyr, har rett og slett lite lyst på mer “stasj” og savner faktisk bare f.p hver gang jeg vil lage fiskekaker:)
    Hilsen Ingvill

    • Reply bollefrua April 25, 2013 at 8:04 pm

      Dette er faktisk ganske vittig, for jeg har heller ikke foodprosessor av samme grunner som deg! Men lånte mamma sin forleden. Har brukt stavmikser før og det funker fint. Og, Ingvill, du MÅ lage de. Spiste de to siste til kvelds nå og jeg DIGGER de. 🙂 Ha en fortsatt fin kveld!

  • Reply Ingvill April 25, 2013 at 8:31 pm

    Takk for kjapt svar! Godt å vite at en som har en så fin matblogg heller ikke har det de fleste sikkert ser på som rimelig grunnleggende kjøkkenutstyr:) fiskekakene skal prøves neste uke for i morgen drar jeg til Barcelona- hurra!:)

    • Reply bollefrua April 28, 2013 at 6:22 pm

      BARCELONA! Takk for hyggelig tilbakemelding:) Ha en god uke (spent på å høre om hva du synes om fiskekakene;)

  • Reply Irene April 29, 2013 at 8:27 pm

    Hmmm, disse så fristende ut – må lages i løpet av nærmeste uka! 🙂

    For øvrig kjempefin blogg du har, overkommelige oppskrifter for meg som ikke er så god på kjøkkenet – og bra (morsomt!) skrevet! Jeg har for øvrig prøvd ut mange av oppskriftene dine allerede (nam), og flere står for tur.

    Klem fra din gamle ‘peff’ 🙂

    • Reply bollefrua April 30, 2013 at 8:13 am

      Tusen takk, Irene. Så hyggelig å høre fra deg og at du følger med! 🙂 Ha en fortsatt god uke! Klem fra Astrid

    Leave a Reply