Det aller beste foccaciabrødet – trinn-for-trinn

image_pdfimage_print

IMG_5408

 

Jeg har lenge vært en selvutnevnt foccaciadronning, og minst like lenge har jeg levd med hemmeligheten om hvor UHYRE enkelt det er å bake et perfekt foccaciabrød. Den aller første oppskriften på foccacia her på bloggen, er også den beste, men dessverre ikke den mest leste. Derfor kommer den nå i en forhåpentlig forbedret utgave, med et beskjedent budskap om foccaciamisjon til folket: YOU CAN DO IT

 

Foccaciabrød med hvitløk – og basilikumsolje:

(nok til en liten langpanne)

4 dl vann, bruk lunkent vann (37grader)

en halv eller hel pakke gjær avhengig av hvor god tid du har (både tørr og fersk gjær funker)

1-2 ss olje

1 ts salt

1 ts sukker

8 dl hvetemel

ca 1 dl solsikkeolje til smøring av langpanne

havsalt til å strø over brødet, jeg bruker Maldon salt

Hvitløk – og basilikumolje:

ca 15 blader basilikum

2 fedd hvitløk

ca 1,5 dl solsikkeolje (jeg bruker ofte dette fordi jeg er redd olivenolje skal bli for heavy for barna, bruk det du vil eller har tilgjengelig)

Hvis du bruker tørrgjær har du alt det tørre i en bolle før du tilsetter vannet og rører raskt rundt med en sleiv. Det er IKKE nødvendig å elte.

 IMG_5367

 

IMG_5369

 

IMG_5372

 

 

 

IMG_5374

 

 

Når deigen er rørt sammen, setter du den til heving under en skarve plastpose. Jeg pleier å si at deigen skal heve til dobbel størrelse, men hvor lang tid dette tar avhenger av hvor mye gjær du har brukt, samt temperaturen på vannet. I mens kan du jo bruke tiden på noe hyggelig sammen med noen du liker godt:

IMG_5387

 

Uansett. Etter ca 30-40 minutter hadde min deig hevet så mye (med en pakke tørrgjær):

 

IMG_5375

 

Det neste steget nå er å smøre langpannen du skal bruke. Jeg pleier å dynke den med olje, men det hender fortsatt at brødet setter seg litt fast. I såfall tar jeg bare en stekespade og hjelper det løs. Når pannen er smurt, heller du bare den ferdig hevede deigen rett i formen og klapper den utover med hendene dine.  (Kan være smart å ha litt olje på hendene først;).

 

IMG_5379

 

IMG_5382

 

Mens deigen etterhever en halvtimes tid, lager du basilikumoljen. Ha hvitløk, olje og basilikumblader i en stavmikserbolle og kjør til en glatt olje med stavmikser. Når deigen er hevet, ringler du over oljen og bruker fingrene til å stikke hull i deigen så oljen renner ned i gropene. Pass på å fordele olje så jevnt du kan, slik at hele brødet blir sauset inn i olje..

 

IMG_5390

 

IMG_5391

 

Når du har kommet så langt, strør du havsalt jevnt utover brødet. Det skal være litt overalt, men ikke så tett at det blir for salt.

 

IMG_5393

 

Brødet skal stekes midt i ovnen på 230 grader i ca 15-20 minutter, litt avhengig av størrelsen på langpannen din og stekeovnen du bruker. Brødet er ferdig når det har en gyldenbrun farge, er sprø i skorpen og har en hul lyd når du banker på det. Ta ut brødet og avkjøl det på rist.

 

IMG_5406

 

(Visited 97,883 times, 52 visits today)

124 Comments

  • Reply Liza Jenssen June 16, 2013 at 3:09 pm

    Tusen takk, denne skal jeg prøve:)
    Har aldri fått til Foccacia:(
    Klem
    Liza

    • Reply bollefrua June 16, 2013 at 8:53 pm

      Men da satser jeg på at du blir en foccaciadronning heretter!;) Ha en fin uke. 🙂

  • Reply Marianne de Bourg June 18, 2013 at 8:23 pm

    Hyggelig at du er innom meg, at du liker og sånt…

    Jeg har så liten tid til å stikke innom blogger for tiden at jeg får dårlig samvittighet av det, men når det dukker opp kommentarer fra en og annen fabelaktig blogger (les: deg), minner det meg på å stikke innom bloggene deres. Alltid hyggelig å være her her hos bollefrua :0)

    Nå skal jeg faktisk bake en lavkarbo versjon av foccacia til helgen og vurderer å bruke rund form, som du har gjort i denne posten: http://bollefrua.wordpress.com/2013/01/11/klassisk-foccacia-med-rosmarin-og-havsalt-trinn-for-trinn/
    Det var i grunnen veldig smart hvis man ikke skal lage så stor porsjon.

    Og jeg fikk selvsagt lyst på basilikum- og hvitløksolje til mitt brød også, men oppskriften skal på trykk, så jeg får heller lage min egen versjon.

    Takk for Likes! 😀

    • Reply bollefrua June 19, 2013 at 2:56 pm

      Så spennende med lavkarbofoccacia! Hvor skal den på trykk? Gleder meg til det! Vet hva du mener med å ha lite tid til å lese blogger, jeg skulle gjerne gjort mer av det. Derfor blir det likes for å vise at jeg har vært innom, men det desidert hyggeligste er jo kommentarer. Så takk for det!:)

      • Reply Marianne de Bourg June 21, 2013 at 9:36 am

        Nei, hadde jeg glemt å svare her!

        Smart å trykke Likes, det skal jeg bli flinkere til også.

        Jeg sier fra når brødet er kommet på trykk 😉

    • Reply Edda Rykken December 30, 2015 at 7:43 pm

      Hei😊
      Aldri bakt foccacia før, skal deigen være klisete? Eller skal kan jeg tilsette mer mel enn oppskriften sier?
      Vennlig hilsen
      Edda

      • Reply bollefrua December 30, 2015 at 7:57 pm

        Den skal være klissete! Lykke til.

  • Reply Marianne de Bourg June 18, 2013 at 8:24 pm

    …og like tilbake. Hah! 🙂

  • Reply Siri July 14, 2013 at 7:53 pm

    Er det like godt etter å ha vært fryst..?

    • Reply bollefrua July 14, 2013 at 8:26 pm

      Det er best samme dagen, men hvis du tiner det og gir det en liten lunk i ovnen rett før servering, så er det fortsatt veldig godt! (Men vær klar over at saltet “smelter” litt og er ikke like sprøtt og fint etter en tur i fryseren. Lykke til, Siri! Håper du blir fornøyd. 🙂

  • Reply Irene August 24, 2013 at 6:48 pm

    Takk for en fantastisk oppskrift

  • Reply Irene August 24, 2013 at 6:50 pm

    Det ble fantastisk godt- gleder meg til å prøve meg på nye luftige deig oppdrag:-))

    • Reply bollefrua August 24, 2013 at 7:59 pm

      SÅ utrolig hyggelig, Irene:) Gleder meg til du stikker innom igjen;)

  • Reply Cecilie January 26, 2014 at 9:00 pm

    Virkelig nydelig god oppskrift!:-) Første gang eg har bakt et sånt brød, og det var en kjempe suksess! Mye skryt til deg for den nydelige oppskriften!! :-))

    • Reply bollefrua January 27, 2014 at 11:54 am

      SÅ hyggelig å høre, Cecilie. 🙂 Tusen takk!

  • Reply Anita February 6, 2014 at 10:44 pm

    Søkte etter Foccacia på nettet og siden du reklamerte med “det aller beste” måtte jeg jo prøve. Du har helt rett – beste jeg har smakt 🙂 Takk for oppskriften 🙂

    • Reply bollefrua February 7, 2014 at 2:18 pm

      Så gøy, Anita! Riktig god helg til deg! 🙂

  • Reply Gunhild Bjørnå February 9, 2014 at 11:49 am

    Det ble fantastisk bra og blir min faste oppskrift heretter.Tusen takk for inspirasjon og flotte bilder .Hilsen Gunhild

    • Reply bollefrua February 9, 2014 at 6:26 pm

      Takk, selv Gudrun. 🙂 Ha en fortsatt fin søndag. 🙂

  • Reply Reidar February 20, 2014 at 8:07 pm

    Foccaica brødet ble veldig godt. Har bakt det flere ganger. Har også bakt de grove rundstykkene mange ganger. De kan også anbefales.

    • Reply bollefrua February 20, 2014 at 9:03 pm

      Hei Reidar! Tusen takk. Veldig hyggelig at du ble fornøyd. 🙂

  • Reply Ane February 23, 2014 at 2:15 am

    Herreminhatt for et deilig brød! Takk for super oppskrift!

    • Reply bollefrua February 23, 2014 at 4:55 pm

      Det var sabla hyggelig å høre, Ane! 🙂

  • Reply Eline February 27, 2014 at 9:13 am

    Hei. Skal servere foccacia brød til dåpen på søndag. Går det greit å bake det lørdag eller bør jeg gjøre det søndag morgen? Eller kan jeg bake det nå å fryse det ned?

    • Reply bollefrua February 27, 2014 at 11:21 am

      Jeg er ingen fan av å fryse foccacia, men synes det er en bedre løsning enn å bake lørdag. Det beste er å bake søndag, om du kan. Eller doble denne oppskriften: http://bollefrua.wordpress.com/2013/10/24/supergodt-foccaciabrod-pa-under-en-time/

      • Reply Eline February 27, 2014 at 8:28 pm

        Hvordan varmer man ev et froset foccacia brød? Kan man ev sette det til etterheving mens man er i kirka? Ca to timer?? Som du skjønner er jeg ingen kokk😄

        • Reply bollefrua February 27, 2014 at 9:42 pm

          Foreslår at du gjør klar basilikumolje dagen før og så rører du sammen deigen før dere går i kirken (bruk kaldt vann). Så har du deigen over i pannennår du kommer hjem, lar den stå mens ovnen blir varm (20min), så tar du over olje og salt og steker det. Bedre blir det ikke:)

      • Reply Eline March 1, 2014 at 7:15 am

        Tusen takk for hjelpa😄

  • Reply Bente Bruvold March 23, 2014 at 7:55 am

    Har bare ett ord å si om denne: rimelig fantastisk!

    • Reply bollefrua March 24, 2014 at 8:21 pm

      Veldig bra at du ble fornøyd!:)

  • Reply Susanne April 15, 2014 at 3:55 pm

    Takk for en Fantastisk god oppskrift!! Denne skal jeg lage fler av 😀

    • Reply bollefrua April 16, 2014 at 10:26 am

      Hei Susanne! Takk for hyggelig kommentar. God påske til deg! 🙂

  • Reply Rina April 16, 2014 at 7:48 pm

    Kjempegod oppskrift! Nydelig brød! 🙂 Takker så mye for at du deler!

    • Reply bollefrua April 16, 2014 at 9:40 pm

      Og tusen takk for hyggelig tilbakemelding! God påske:)

  • Reply Elisabeth April 18, 2014 at 1:06 pm

    Takk for denne kjekke, detaljerte oppskrifta! Nå står deigen til heving, er spent på smaken, da eg ikkje hadde frisk basilikum… Måtte bruka tørka krydder……

    • Reply bollefrua April 20, 2014 at 9:56 pm

      Hei Elisabeth! Hvordan gikk det? Spent. 🙂

      • Reply Elisabeth April 21, 2014 at 4:04 pm

        Blei HEILT KNALL!! Skikkeligt godt! Sprøtt og god smak tross tørt basilikum krydder! Eg lurte inn litt toscanakrydder og ‘chilli explosive’ krydder og siden eg ikkje hadde frisk basilikum..

        • Reply bollefrua April 23, 2014 at 10:10 pm

          Høres superdigg ut. Glad du ble fornøyd!:)

  • Reply Ragnhild April 25, 2014 at 5:22 pm

    Prøvde nettopp oppskriften din, og signerer herved at du er foccacia-dronningen 😉 suksess!

    • Reply bollefrua April 25, 2014 at 5:55 pm

      Jippi, Ragnhild! Du er grei:) God helg til deg!

  • Reply Hilde April 27, 2014 at 9:59 am

    Supergodt, og såå enkelt!! Takk for oppskriften 🙂

  • Reply Ida May 1, 2014 at 12:36 pm

    Noe av det bedre jeg har laget 🙂 Takk for super oppskrift!!

    • Reply bollefrua May 2, 2014 at 12:40 pm

      Så bra da, Ida! God helg til deg. 🙂

  • Reply Tore May 16, 2014 at 3:40 pm

    har prøvd oppskriften.OK, men i min ovn var 230 for varmt. Brukte 230 i 15 min. småsvidd resultat. Ser at mange andre foccaciaoppskrifter bruker 200 grader.

    • Reply bollefrua May 19, 2014 at 5:44 pm

      Så synd at det ikke ble vellykket! Jeg steker alltid på 230grader. Du får prøve igjen med lavere varme. 😉

  • Reply Linn May 19, 2014 at 4:15 pm

    Bakte denne til 17. mai. Den ble veldig godt mottatt! Takk for at du la den ut 🙂

  • Reply Ingunn May 19, 2014 at 7:25 pm

    Om å fryse ned foccaccia: Jeg halvstekte brødet i 11 minutter, uten havsalt. Når det skulle ferdigstekes, tok jeg på litt mer av oljeblandingen og havsaltet. Stekte så i 12 – 13 minutter. Det ble nydelig. Gjestene var enige om at det var det beste brødet de hadde fått. Takk for oppskriften!

    • Reply bollefrua May 19, 2014 at 9:26 pm

      Selv takk, Ingunn! For en fabelaktig ide om å halvsteke brødet. 🙂 Skal så absolutt testes.

  • Reply Eva June 23, 2014 at 4:33 pm

    Kjempebra oppskrift! 🙂 Hvis den skal lages i langpanne, kan oppskriften bare dobles?

    • Reply bollefrua June 24, 2014 at 5:17 pm

      Hei Eva!

      Det kommer an på hvor høyt brød du vil ha. Jeg liker at det er litt tynt, ellers blir det så mektig. Hva med å prøve 7 dl vann og ca 14 dl mel?

      • Reply Anne K August 20, 2014 at 9:35 pm

        Men er ikke oppskriften beregnet på langpanne da?

        • Reply bollefrua August 20, 2014 at 9:48 pm

          Hei! Dette brødet lages i en liten langpanne. 🙂 ca 28x40cm

  • Reply Siw Schønberg July 29, 2014 at 1:12 pm

    Hei der ! Holder på med brødet nå – første treff på google på focaccia – kult ! Men å lirke det ut med en stekepanne var nytt… Sommerklem fra Fuglevik 🙂

    • Reply bollefrua July 29, 2014 at 5:32 pm

      Hei Siw! Så kjekt at du er innom bloggen! 🙂 Tenk at ingen har kommentert at jeg har skrevet stekepanne før, skal fikse det. Klem tilbake!

  • Reply Mariann Hagen August 6, 2014 at 3:02 pm

    Hei! Googlet Foccacia og da kom dette opp, såg veldig godt ut. Har et spørsmål om det er fint å fryse og om det holder å ta det opp og sette det på bordet når det er tint, tenkte å ha det i konfirmasjon og har lite varme kapasitet der. Takk for svar 🙂

    • Reply bollefrua August 7, 2014 at 7:59 pm

      Hei! Jeg synes absolutt foccacia er best samme dag som den er stekt, men det er generelt ikke noe problem å fryse gjærbakst. Server litt aioli med brødet, så gjør det ikke noe at det ikke er nystekt;) Lykke til!:)

    • Reply Jenny September 12, 2014 at 8:09 pm

      Hei . Et lite tips, jeg satte deigen kvelden før konfirmasjon. Hadde den i langpanne før kirka, stekte etterpå. Ble kjempebra 🙂

      • Reply bollefrua September 14, 2014 at 7:53 pm

        Tusen takk for godt tips!:)

  • Reply Greta September 7, 2014 at 6:13 pm

    Beste foccaciaen jeg har smakt og lagd, og jeg har prøvd meg på mange varianter! Takk for super oppskrift. 🙂

    • Reply bollefrua September 9, 2014 at 3:50 pm

      Så hyggelig å høre, Greta!:)

  • Reply Gooood søndag! | It-nerdens frøken September 21, 2014 at 6:46 pm

    […] kan jeg bruke litt av hennes oppskrifter og andre ting og mine egene ideer Jeg bruker bloggen til Bollefrua. (linken går rett til […]

  • Reply Linn Kristin Olsen October 18, 2014 at 1:03 pm

    Da jeg skulle prøve å lage foccaciabrød for ca 1 1/2 år siden var det din oppskrift jeg falt på å prøve og det har jeg ikke angret en dag på. Har aldri prøvd en annen oppskift enn denne fordi vi synes dette er så utrolig godt. Har fått skryt av hvor godt det er av alle som har smakt det. Pleier å lage aioli som vi dypper brødet i. I kveld skal vi ha tapas med noen venner og da skal jeg lage blant annet dette. Det er et must=) Har prøvd flere av dine oppskrifter. Blant annet scones og grisene med pølse i. Alt blir godt mottatt. Takk for alle dine gode oppskrifter=)

    • Reply bollefrua October 18, 2014 at 3:47 pm

      Hei Linn Kristin! Tusen takk for hyggelig melding! Kos dere masse i kveld, fikk lyst på tapas selv. 😉

  • Reply Solveig November 5, 2014 at 12:00 am

    Tusen takk for oppskrifta! Brukte den førre veke og er særs nøgd. Akkurat passe oljete og samstundes luftig. Eg har linka til denne oppskrifta på bloggen min no. Håpar det går greitt! 🙂

    • Reply bollefrua November 7, 2014 at 9:45 am

      Bare hyggelig! Riktig god helg! 🙂

  • Reply Marianne December 4, 2014 at 11:31 am

    Dette e dt besta foccaciabrødet eg någen gang har bakt og smakt aldeles nydeligt

    • Reply bollefrua December 4, 2014 at 9:16 pm

      TUSEN takk, Marianne. Så hyggelig!

  • Reply Hege Holen Diaz January 10, 2015 at 12:13 pm

    Ser deilig ut – gleder meg til å prøve!

    • Reply bollefrua January 19, 2015 at 2:21 pm

      Så bra, Hege! Håper du blir fornøyd. 🙂

  • Reply Stig Pettersen June 27, 2015 at 12:17 pm

    Enkel å lage, smaker kjempegodt! Baker den for tredje gang idag, og med hjemmelaget Aioli blir dette helt perfekt! Takk for oppskriften, den er lagret både på iPad til jeg lærer meg den utenat. 🙂

    • Reply bollefrua June 27, 2015 at 12:55 pm

      Så gøy å høre, Stig! 🙂 Og ikke lær den utenat, fortsett heller å stikke innom bloggen. 😉

  • Reply Tanja July 4, 2015 at 6:47 pm

    Nydelig!

  • Reply Caroline July 15, 2015 at 11:58 am

    wææ! Fantastisk godt 🙂 falt i god smak hos alle her!
    Takk for oppskrift, den er herved delt til alle gjester!

    • Reply bollefrua July 15, 2015 at 1:13 pm

      Åh, så gøy å høre! Fortsatt god sommer til deg! 🙂

  • Reply Tove November 18, 2015 at 1:30 pm

    Hei 😊 Dette er den beste Foccacia oppskriften 👍😀 Har laget brødet utallige ganger å like godt og perfekt 😀😀 Mvh Tove

    • Reply bollefrua November 19, 2015 at 7:39 pm

      Så utrolig hyggelig å høre! 🙂

  • Reply lisaasboell November 19, 2015 at 2:48 am

    Helt sant at det er den aller beste foccacia’n. Mange i familien som har ulike oppskrifter, men jeg får alltid mest skryt for dette. Det er uten tvil det beste jeg har smakt. PS. Jeg tilsetter også litt estragon i oljen 🙂

  • Reply therese December 7, 2015 at 8:35 pm

    Laget denne i dag, la til en liten pk med fetaost med soltørket tomater… Må si det er det beste foccacia brødet jeg har smakt (Y)

  • Reply Kjersti December 31, 2015 at 10:39 am

    Dette er det beste foccacciabrødet jeg har smakt. Sprøtt,saftig og stappfull av god smak.Veldig enkelt var det også:) Tusen takk for oppskrift:)

    • Reply bollefrua January 2, 2016 at 8:49 pm

      Så utrolig gøy at det ble så vellykket! Godt nyttår til deg! 🙂

  • Reply Foccacia <3 | Mat hos A og M January 2, 2016 at 7:37 pm

    […] Oppskriften er inspirert av denne. […]

  • Reply Hilde January 10, 2016 at 9:49 pm

    Egner dette seg med pålegg, eller er det best å dyppe i olivenolje? Har du evt en oppskrift med foccacia som er godt sammen med ost og grønt?

    • Reply bollefrua January 13, 2016 at 9:48 pm

      Hei! Jeg synes dette brødet er godt til alt, men det er ikke så høyt så passer sånn sett perfekt til aioli eller olje som du foreslår. Bloggen har mange oppskrifter på foccacia, flere av dem er bra til pålegg.

  • Reply Helene January 27, 2016 at 12:40 pm

    Hei ! Denne oppskriften skal jeg prøve ut 😃jeg bare lurte på om jeg kan bruke sammalt hvetemel?

    • Reply bollefrua January 29, 2016 at 6:02 pm

      Jeg synes dette brødet blir best med bare fint mel, men det går sikkert an å bytte ut litt av melet med sammalt. God helg! 🙂

  • Reply prygien57 March 10, 2016 at 9:11 pm

    Jeg laget i dag med 30 prosent sammalt hvete og resten med hvetemel. Det ble glimrende nydelig. Takker deg for oppskriften din. Jeg fikk noen glass med foccatio krydder og oppskrift til jul. Den oppskriften virket ikke. så jeg lette på nett og fant din side. Den er ypperlig. Om jeg deler oppskriften , eller lager full oppskrift, nydelig blir det hver gang. Så tusen takk.

    • Reply bollefrua March 10, 2016 at 9:17 pm

      Så utrolig hyggelig å høre, tusen takk! Og smart med litt grovt mel. 🙂

  • Reply Kari-Anne Skjerset April 16, 2016 at 10:37 am

    Siden det bare er meg og min sønn så er langpanne et alt for stort foccacia brød, men jeg skal jammen meg forsøke det jeg pleier bake (i en vanlig kakeform) med denne oljen 🙂 Selv har jeg bare brukt solsikkeolje og maldonsalt oppå. Spennende!

    • Reply bollefrua April 19, 2016 at 7:17 pm

      Hei! Håper du ble fornøyd med brødet!

  • Reply Kristine May 5, 2016 at 5:24 pm

    Prøver denne ikveld, ser veldig lovende ut… 😋🙋🏻

    • Reply bollefrua May 5, 2016 at 6:07 pm

      Så bra! Gleder meg til å høre hvordan det gikk! 👍🏼

    • Reply Kristine May 5, 2016 at 7:09 pm

      Det ble helt fantastisk! Beste focaccia jeg har lagd… Hadd e ikke basilikum, så jeg dytta nedi soltørka tomater og hvitløk, og sprinklet med GOD olivenolje… Smakte helt gull! Lite tips: ha i en halv ts bakepulver, blir garantert luftig…. 😊👏🏻👍🏻

      • Reply bollefrua May 8, 2016 at 6:01 am

        Så kult at det ble så bra og takk for tips! Ha en fin søndag!

  • Reply Kim Herøy May 16, 2016 at 9:40 pm

    Denne var helt SINNSYKT god!!! Anbefales 😀

    • Reply bollefrua May 17, 2016 at 7:15 pm

      Tusen takk, Kim! Fortsatt god 17.mai til deg!:)

  • Reply Heidi June 2, 2016 at 8:37 pm

    Tenker å prøve meg på denne på lørdag i anledning tapaskveld, men lurer på hvilken olje jeg burde bruke? Ser at du har brukt solsikkeolje grunnet barna, vil du heller anbefale olivenolje? Er litt usikker på hva som blir best.

    • Reply bollefrua June 4, 2016 at 8:14 pm

      Hei! Beklager sent svar. Jeg synes det funker bra med solsikkeolje, prøv det først. 🙂

  • Reply Nv July 8, 2016 at 9:07 am

    Hei! Skal prøve oppskrifta di, men lurer bare på om hvor stor langpanna di er…

    • Reply bollefrua July 8, 2016 at 4:41 pm

      Ca 28×40:) Lykke til!

  • Reply Stine July 19, 2016 at 1:51 pm

    Hei! Jeg lurte bare på hvor lang tid det tar å lage brødet? Hvor lenge før middag er det jeg må begynne?
    Lurte også på hvor mange dette brødet holder til? Vi er fem i familien og alle elsker focaccia brød så det blir dumt hvis det ikke er nok

    • Reply bollefrua July 21, 2016 at 8:29 pm

      Hei! Beklager sent svar. Det tar ca 1,5 time å lage brødet. Hvis du serverer det som tilbehør til middag er det nok til fem. Men tror ikke du får rester;)

  • Reply Camilla September 15, 2016 at 3:56 pm

    Hei !

    nydelig oppskrift!! har aldri prøvd på lage foccacia før, men denne ble suksess! Til og med mor var imponert og denne har blitt vår faste!
    Kan denne fint dobbles?

    • Reply bollefrua September 18, 2016 at 6:19 pm

      Så kjekt å høre! Du kan gjerne doble den, men stek den gjerne i to ulike langpanner. Til en stor langpanne har jeg en egen oppskrift på bloggen. God søndag! 🙂

  • Reply Odd-torjus November 5, 2016 at 7:15 pm

    Hei. Super oppskrift!
    Jeg hadde mitt i jerngryte. Da stekte jeg det i ca 40 min på 200 grader. 35 med lokk på først, så 5 min uten lokk 🙂 blei helt supert!
    Takk for oppskriften

    • Reply bollefrua November 6, 2016 at 7:31 pm

      Wow! For en kul ide! Hadde du oljen i gryten og oppå deigen da? Ha en fin kveld! 🙂

  • Reply Karina Bækken November 8, 2016 at 6:56 pm

    Ville bare si at jeg elsker denne oppskriften! Prøvd foccacia en gang tidligere, og ble IKKE fornøyd, men nå baker jeg det hele tiden takket være oppskriften din : )

    • Reply bollefrua November 12, 2016 at 7:04 pm

      SÅ koselig å høre! Tusen takk! 🙂

  • Reply Anja November 14, 2016 at 3:10 pm

    Bør oppskriften dobles for stor langpanne, eller kun halvdobles?

    • Reply bollefrua November 14, 2016 at 7:36 pm

      Halvdobles holder!:)

  • Reply bakepappa December 31, 2016 at 3:29 pm

    Super god Foccaciabrød . Er så genial at far klarer det også. fått masse skryt. etterhevinga er viktig for å få brødet luftig og saftig. veldig fin forklaring med bilder,-)

    • Reply bollefrua January 1, 2017 at 6:33 pm

      Tusen takk, så hyggelig å høre! Godt nyttår. 🙂

  • Reply Ivana January 16, 2017 at 11:38 am

    Hei☺️ Kan jeg bytte ut hvetemel
    med tipo 00 mel?

    • Reply bollefrua January 16, 2017 at 12:53 pm

      Det har jeg ikke prøvd. Men tipo-melet er mye finere malt, ville kanskje prøvd halvparten av hver?

  • Reply Tonje February 15, 2017 at 12:38 pm

    Ble super god!! Endelig fikk jeg til en god foccacia:)

    • Reply bollefrua February 20, 2017 at 3:44 pm

      Hurra! Så hyggelig å høre!!

  • Reply Camilla March 9, 2017 at 9:43 pm

    Hei! Denne vil jeg prøve! Er den noen grunn til at du bruker olje i langpannen og ikke bakepapir?

    • Reply bollefrua March 10, 2017 at 5:44 am

      Hei! Brødet blir ekstra godt når det blir stekt i oljen fra langpannen. Derfor. 😉 God helg!

  • Reply Nina June 3, 2017 at 9:14 pm

    Verdens beste💗 Jeg smakstilsatte MEF soltørka tomater. Kan anbefales på det sterkeste. 💗

    • Reply bollefrua June 6, 2017 at 6:23 pm

      Tusen takk for superhyggelig tilbakemelding. 🙂

  • Reply Greta Walbø June 12, 2017 at 7:00 pm

    Det beste foccacia jeg har laga Barn og voksne skrøyt det opp;) hadde ikke basillicum ,men brukte persille og det gikk greit.

    • Reply bollefrua June 12, 2017 at 8:26 pm

      Så utrolig hyggelig å høre! Ha en fin kveld. 🙂

    Leave a Reply