Lun søtpotetsalat med kylling og peanøtter

image_pdfimage_print

IMG_6554

Jeg har ingenting å si i dag. Nada. Niks kniks. Det vil si jeg kunne jo for eksempel fortalt deg at jeg jogget til jobb i dag eller at jeg har ryddet huset. (Før du blir irritert over at jeg forsøker å fremstå som en superfrue, så kan jeg berolige deg med at bilen er på  verksted og at jeg har hatt gjester i kveld, hence jogging og  rydding). Eller så kan jeg jo nevne at jeg mistet en hel gryte med varm karamellsaus på gulvet i dag (GLED deg til oppskriften), men noe videre interessant har jeg ikke å melde. MEN jeg har jo noe godt å spise:

 

Kjapp og sunn middag for deg som ikke har noe å si:

1 stor søtpotet
1 kyllingbryst
Olivenolje
Blandet salat
0,25 rødløk i tynne skiver
Hakket koriander
En håndfull peanøtter (evt sesamfrø).

Dressing:
Saft av 0,5 lime
1 ss sweet chili sauce
1 ts soyasaus
1 ts olivenolje

IMG_6553

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland alt til dressingen og sett til side.

3. Skrell søtpoteten og skjær i én cm tykke skiver som du legger på et stekebrett dekket med bakepapir. Ringle over olivenolje og strø over litt havsalt. Bak i ovnen i ca 10-15 minutter eller til møre.

4. Stek kyllingbryst i en stekepanne på middels høy varme med skinnsiden ned. (Jeg bruker olivenolje). La den steke 5-10 (avhengig av størrelse) minutter på en side og stek den noen minutter på andre siden. Skru ned varmen og la den surre til den er gjennomstekt. (Jeg pleier å ta et helt hvitløksfedd som jeg spidder med en gaffel og surrer rundt i pannen og kyllingbrystet for å sette ekstra smak). Strø over salt og pepper og la hvile før du skjærer  det i siver.

5. Mens kyllingen steker legger du opp salat, skjærer løk og hakker koriander.  Bland dressing med salat og legg over kylling og søtpoteter. Strø over peanøtter (eller sesamfrø). SERVER!

 

søtpotet

 

(Visited 629 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply