Lettlaget kaffe- og Baileysis

image_pdfimage_print

IMG_0505

 

 

I dag skulle jeg løpe til jobb. Jeg hadde sett det hele for meg. Du vet. En frisk og rask morgentur alla Nike-reklamene hvor jeg løper inn på jobb med vind i håret og vinnermusikk i bakgrunnen. Også våknet jeg i morges til lyden av striregn mot ruta. Det ble en småkald og våt affære, med flytende mascara og vann i håret. Jeg ankom jobb med kun en tanke i hodet: “Bollefrua. Nå fortjener du litt kaffeis når du kommer hjem“.

Denne isen er nemlig så superkremet, smelte-på-tungen og har en rik kaffesmak med et hint av Baileys. Deilig uansett vær og klær. 😉

IMG_0493

 

Is, pliiis:
3 dl fløte, kald
175 gram kondensert, søtet melk (på boks, men IKKE vikingmelk)
2 ss espressopulver (type pulverkaffe, bare espressosmak) ikke toppet ss
2 ss Baileys

Ha alle ingredienser i en bolle og pisk til kremen stivner og det danner seg myke topper. Jeg pisket i ca 5 minutter, men du må prøve deg frem. Det skal være så stivt at du kan snu bollen oppned uten at kremen beveger seg. Hell oppi egnet boks og frys i minimum seks timer. Kos deg.

 

IMG_0502

 

Oppskriften fant jeg da jeg så på et Nigellaprogram på tv.

(Visited 274 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Brunch , Dessert , is , Kaffe , Middagsgjester

TAGGED AS:

5 Comments

  • Reply annegretekaspersen August 15, 2014 at 12:14 pm

    Hvilken type melk bruker du, og hvor er den å få kjøpt? Mangler erfaring… Og forresten, hvor er den lettlagede kaffen? 😉

    • Reply bollefrua August 15, 2014 at 10:26 pm

      Den lettlagde kaffen er jo espressopulveret! 😉 Har fikset det nå. 🙂 Kondensert (søtet) melk får du kjøpt på velassorterte matbutikker og innvandrerbutikker. Billigst på sistnevnte! Tror det burde stå ved bakevarene. God helg!

  • Reply annegretekaspersen August 16, 2014 at 3:00 pm

    Takk skal du ha!

  • Reply Ingvill September 13, 2014 at 11:17 pm

    Hvor mye is blir dette ca? Nok til 4 til dessert? Ser digg ut!:)

    • Reply bollefrua September 14, 2014 at 7:54 pm

      Ja, det blir nok! God kveld til deg. 🙂

    Leave a Reply