Perfekt syrlig sitronterte (min favorittkake)

De som kjenner meg vet at jeg faktisk har ganske god viljestyrke. Særlig om jeg har bestemt meg for noe. Likevel er det to ting jeg er uimotståelig svak for, litt som supermann og kryptonitt: Sitronterte og popcorn. Jeg klarer simpelthen ikke takke nei! Og denne sitronterten er den beste jeg har smakt på veldig lenge. Perfekt syrlig, passe søt og en deilig sprø bunn med mandler. Hva er din favorittkake? Sitronterte for superdamer: Til tertebunnen: 125 g kaldt, usaltet smør i terninger 250 g siktet hvetemel 80 g melis 30 g finhakkede mandler revet skall av en økologisk sitron, kun det gule 1 egg Fyll: 4 egg 250 g sukker revet skall og saft av to store sitroner 50 g smeltet, usaltet smør  I tillegg trenger du en paiform med 26-30 diameter.  Begynn med deigen. Smuldre smøret i melet, bruk fingrene eller en foodprosessor. Tilsett resten av ingrediensene til bunnen og arbeid raskt sammen til en deig. Pakk i plast og legg kaldt (kjøleskap) i minimum en time. Sett ovnen på 225 grader. Når deigen er ferdig avkjølt, presser du den jevnt utover bunnen av formen og opp over kantene. Prikk bunnen med en gaffel  og forstek midt i … Continue reading Perfekt syrlig sitronterte (min favorittkake)