Pølsegrateng med makaroni og ost – barnas favorittmiddag!

Det er søndag. Har du middagsplanene klare for uken som kommer? Du skal uansett få med deg dette tipset til en enkel og god hverdagsrett som både barn og voksne liker (hvertfall i vår familie). Jeg har dessuten stort sett alltid disse ingrediensene i hus og denne gratengen har reddet meg ut av flere middagskriser. Vi spiser den ofte med kokte (frossen)grønnsaker og ekstra kokt pasta (eller poteter) ved siden av. Restene egner seg ypperlig i matboksen dagen etter. Greit med alt som er gjort! 😉   Du trenger: (Til 4 personer) 3 rause ss meierismør 5 ss siktet hvetemel 5,5 dl melk 1,5 dl revet cheddarost (evt erstatt med annen hvitost) 1 dl revet Jarlsberg ost ca 0,5 ts salt litt nykvernet pepper ca 0,25 ts nymalt/revet muskatnøtt  ca 1 ss saft av frisk sitron (kan sløyfes) 150 g tørr makaroni, gjerne fullkorn 3 egg, skilt i (hel) plomme og hvite (VÆR NØYE SÅ DU IKKE FÅR PLOMME I HVITENE) 5 grillpølser, i skiver (jeg liker “God og mager”) 1-1,5 dl brødsmuler, jeg kjørte et halvt (og tørt) rundstykke til smuler i foodprosessoren Finn frem en paiform, 28 cm i diameter eller en annen ildfast form. Sett ovnen på … Continue reading Pølsegrateng med makaroni og ost – barnas favorittmiddag!