Uimotståelig god sjokolademoussekake med browniebunn og bringebær

image_pdfimage_print

IMG_0511

Dette føles som et av de innleggene hvor jeg har lyst til å rope: “UIMOTSTÅELIG GOD SJOKOLADEMOUSSEKAKE MED BROWNIEBUNN OG BRINGEBÆR! NEED I SAY MORE?”

Og trenger jeg egentlig si mer? Jo, forresten! En ting til. Den er ganske enkel å lage også. 😉

IMG_0535

Du trenger:

Til bunnen:
2 egg
1,5 dl sukker
100 g smeltet meierismør 
0,75 dl kakao
0,25 ts salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl siktet hvetemel
1,5 dl frosne bringebær, knust lett i en brødpose med feks en kjevle

Til sjokolademoussen:
1,5 dl kremfløte
150 g 70% sjokolade, hakket

100 g Dronningsjokolade, hakket

0,5 dl sukker

0,5 dl vann
3 eggeplommer
3,5 dl kremfløte, pisket (ikke stivpisket)

Til pynt:
1 dobbel Daim, hakket

IMG_0549

Slik lager du bunnen:

Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en 20 cm bred springform og kle den med bakepapir i bunn. Smør kantene og dekk de også med bakepapirstrimler som stikker litt over kanten av formen. (Smøret gjør at papiret fester seg). Pisk så egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør og kakao. Bland sammen mel, bakepulver og salt og tilsett dette i egg-blandingen. Rør sammen til en glatt røre. Hell røren i formen og hell over frosne bringebær. Stek midt i ovnen i ca 27 minutter. Avkjøl i formen på rist.

Slik lager du moussen:

Ha den hakkede sjokoladen i en skål. Kok opp første mengde fløte og hell over sjokoladen. La stå et par minutter før du røren sjokoladen og fløten sammen til en glatt og blank krem.

Pisk andre mengde fløte halvstiv.

Ha eggeplommene i en liten skål og finn frem en elektrisk håndvisp.

Kok opp vann og sukker og dra kjelen av platen. Begynn å piske sukkerblandingen med vispen og hell samtidig i eggeplommer. Pisk til blandingen blir en kremet eggedosis.

Ha sjokoladekrem og eggedosis over i den piskede kremen og bruk en slikkepott til å forsiktig vende alt sammen til en glatt mousse. Hell moussen over den avkjølte bunnen og sett inn i fryseren. La kaken stå å stivne i fryseren i minimum 3-4 timer eller over natten.

La kaken stå i romtemperatur et par timer før servering. KOS DEG.

IMG_0541

 

Oppskriften fant jeg hos “Hembakat”

(Visited 7,746 times, 2 visits today)

19 Comments

  • Reply Inger karin April 26, 2016 at 4:21 pm

    Herlige oppskrifter. Er det mulig å få flere ved og følge bollefrua?

    • Reply bollefrua April 26, 2016 at 6:54 pm

      Ja, absolutt! Jeg kommer til å legge ut mye i tiden fremover, har bare vært travelt med hussalg i det siste.

  • Reply Tone May 1, 2016 at 9:36 am

    Takk for gode oppskrifter. Har flere favoritter på bloggen din.
    Jeg bakte denne kaken i går. Det står 3 egg i moussen, men skal eggehvittene brukes? Jeg lot være siden det ikke stod noe i forklaringen.

    • Reply bollefrua May 1, 2016 at 7:18 pm

      Hei! Det skulle bare være eggeplommer, rettet nå.Tusen takk! 🙂 Ha en fin uke. Håper kaken smaker!

  • Reply Irene May 1, 2016 at 5:48 pm

    Hei Bollefrua ?

    Denne kaka så supergod ut! Tenkte å lage den til Vesleguttens familiebursdag. Kan den stå lenge i fryseren? Eller iallfall noen dager? Hadde vært kjekt, så slapp jeg å stresse dagen før selve feiringen…

    • Reply bollefrua May 1, 2016 at 7:16 pm

      Hei! kan helt klart stå noen dager! Ha en fin uke, Irene:)

  • Reply Maria May 14, 2016 at 10:04 pm

    Å herre, dette både ser og høres VELDIG godt ut!!

    • Reply bollefrua May 15, 2016 at 6:00 pm

      Tusen takk, Maria!:) Jeg elsker den. 😉

  • Reply Charlotte. July 17, 2016 at 9:44 pm

    Hei! Er dette en kake som kan fryses ett par ganger hvis den ikke spises opp? Eller står den best i kjøleskap ett par dager?:)

    • Reply bollefrua July 17, 2016 at 9:47 pm

      Hei! Kaken står fint et par dager i kjøleskap og egner seg godt til å fryse. Frys den ned i stykker, så kan du tine et når du blir fysen. 🙂

  • Reply pec January 25, 2017 at 12:42 pm

    Hei,

    Hva slags sjokolade bør jeg bruke som gir god melkesjokolade/lys sjokoladesmak (ikke hvit, og vil ikke bruke mørk/70% sjokolade feks. men samtidig vil jeg ikke at den skal smake for søtt og kvalmende).
    Tenkte prøve meg på denne på fre. Hvor stiv skal kremfløten piskes? ikke til krem?

    • Reply bollefrua January 26, 2017 at 7:55 pm

      Hei! Jeg synes kombinasjonen av 70% og Dronningsjokolade var veldig god og passe søt. Du kan evt forsøke bare Dronningsjokolade? Kremen skal være samlet til krem, men ikke stivpisket.

  • Reply Kine April 23, 2018 at 9:04 am

    Hvor høy blir den kaken? Om det går ann å lage kaken med dobbelt opp me mousse? Å kan man bruke frukt som pynt istedenfor, eller blir det for tungt? Å kan man skippe bringerbær i bunnen? Tenkte å prøve den til konfirmasjon nå i mai. Å kan den lagen 1-2 dager i forveien? Å når er det lurt å pynte den? 🙂

    • Reply bollefrua April 29, 2018 at 7:19 pm

      Hei! Du kan fint skippe bringebær. Og pynt gjerne med frukt, men da rett før servering. Lykke til. 🙂

  • Reply Kine May 2, 2018 at 8:21 am

    Jeg har bare 24 og 26 cm rund springform. Kan man bruke samme brownie å mousse oppskrifta eller skal den dobbles da?:)

    • Reply bollefrua May 15, 2018 at 6:18 am

      Beklager sent svar! Ville laget halvannen oppskrift. Lykke til! 🙂

  • Reply Anne November 8, 2019 at 5:06 pm

    Må den stå i fryseren, eller kan den stå i kjøleskapet over natten?

    • Reply bollefrua January 6, 2020 at 5:56 pm

      Hei!

      Jeg har bare testet i fryser.

  • Reply Anne January 6, 2020 at 6:32 pm

    Går helt fint med kjøleskap 🙂

  • Leave a Reply