Mine beste morgenbrød!

image_pdfimage_print

IMG_1281

I. Dag. Våknet. Babyen. Min. Fem. 

Fem. 

Det. Er. Ikke. Greit. 

Det. Er. Altfor. Tidlig. 

Hva. Gjør. Man. For. Å. Få. Tiden. Til. Å. Gå. Når. Man. Våkner. Fem. 

Man. Baker. Sykt. Gode. Brød. 

Og. Tenker. På. At. Alt. Går. Over. 

Spiser. Brød. Med. Smør. 

Vekker. Mannen. 

Og. Legger. Seg. Og. Sover. 


Du trenger:

(2 brød)

1 pose tørrgjær 

6 dl lunkent vann

2 ts salt

2-3 ss mørk sirup

3 ss mykt meierismør 

3,5 dl siktet rugmel

12,5 dl siktet hvetemel



Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt deigen i 10 minutter.

Kle to brødformer med bakepapir.

Ha deigen på benken og form til to avlange emner. Legg emnene over i brødformer, strø evt over litt mel og sett dem midt inn i en KALD stekeovn. Skru ovnen på 200 grader og stek i 50 minutter. Brødene hever i ovnen mens temperaturen stiger. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. KOS DEG.

IMG_1270

(Visited 3,016 times, 2 visits today)

10 Comments

  • Reply Karianne October 18, 2016 at 3:04 pm

    hei, kan man utelate sirupen fra oppskriften?

    hilsen nybegynner

    • Reply bollefrua October 18, 2016 at 8:34 pm

      Ja, men kanskje bruke litt honning i stedet? For smakens skyld. 🙂

  • Reply Lisa January 11, 2017 at 2:24 pm

    Heia,
    tusen takk for mange gode oppskrifter:) hvordan er disse brødene å fryse?

    • Reply bollefrua January 11, 2017 at 7:18 pm

      Det funker fint! Fortsatt god kveld til deg!:)

  • Reply Katharina February 3, 2018 at 11:44 am

    Hei Bollefrue, utrolig kjekt med all dine oppskrifter. Vi har en bakemaskin i huset men jeg ble lei av den og syntes at brødene ble veldig fort tørr. Allerede etter en halv dag. Jeg prøvde alt slags men vi fikk det ikke til.
    Så da leitet jeg på google etter å bake brød og så kom jeg her til din fantastiske side. Jeg har nå lagt forskjellige brød og de er virkelig knallgode. Men når jeg i dag tidlig prøvde dette brødet så ble han rett og slett ikke gjennom stekt etter 50min. Da satt jeg de tilbake og prøvde til ytterlig 20 min. til men fortsatt ikke gjennom stekt. Hva er det jeg gjør feil? Ha en strålende dag.

    • Reply bollefrua February 18, 2018 at 10:14 am

      Det var veldig synd! Hadde de hevet skikkelig?

  • Reply Hilde August 9, 2018 at 1:24 am

    Endelig en brødoppskrift til og med jeg fikk til å fungere, for første gang i mitt liv (i en alder av fler-og-tredve) har jeg bakt brød som er myke og luftige 😀

    • Reply bollefrua August 12, 2018 at 6:14 pm

      Bra jobba! Du er rå! 🙂

  • Reply Tonje December 28, 2019 at 10:15 pm

    De står i ovnen nå. ser kjempe fine ut. De er allrede hevet en god del og begynner å bli gylldne også er det liksom 20 min igjen. Hvor mye kan temp variere fra ovn til ovn?

    • Reply bollefrua January 6, 2020 at 6:03 pm

      Det vet jeg ikke. Men lurt å legge over litt aluminiumsfolie over brødene om de blir fort mørke under steking.

    Leave a Reply