Himmelsk blåbærostekake (med Natreen)

image_pdfimage_print

ANNONSE

IMG_1731

Livet, ass. Det derre livet. En lang og rolig elv, sier du? Når jeg endelig tror at jeg er flink og får det til, så tar det en brå sving og jeg tryner uti. Eller hva med de mørkeblå morgenene? Når du uheldigvis begynner dagen med feil fot, oppdager at du er tom for kaffe, kjolen du har på var visst blitt litt trang etter ferien, mascara på bare det ene øyet, du vet. Noen ganger er det de dagene som plutselig blir de beste.
Det handler om å justere forventninger, se nye muligheter og kanskje prøve noe nytt? Som for eksempel å bake med mindre sukker. Jeg har blitt positivt overrasket over hvor enkelt det er å redusere sukker i kostholdet og at det fortsatt smaker supergodt. Bare sjekk ut denne ostekaken jeg har laget med Natreen og blåbær. Himmelsk!

IMG_1755

Du trenger:

Til bunnen:

150 g Digestive kjeks

75 g meierismør, smeltet

Til ostekremen:

2 dl skogsblåbær (frosne går fint)

3 plater/ark gelatin

1 dl Natreen strø

3 ss sitronsaft

300 g kremost, naturell

1 dl kremfløte

250 g lettrømme 

1 ts vaniljesukker

Til pynt:

Friske eller frosne blåbær og evt bringebær 

IMG_1752

 

Slik gjør du:

Finn frem en springform med 20 cm i diameter og kle bunnen med bakepapir.

Knus kjeksen til smuler, jeg pleier å ha dem i en plastpose og banke kjeksene med en kjevle. Bland med smeltet smør og ha over i springformen. Press smulene jevnt utover i formen for å lage en flat bunn. Sett kaldt.

Legg gelantin til bløtlegging i en skål med kaldt vann. Ha blåbær, sitronsaft og Natreen i en lite. gryte og kok opp mens du rører litt. Ta gryten av varmen. Klem vannet av gelantinplatene og ha i blåbærblandingen. Rør godt. Kjør glatt med en stavmikser og avkjøl til romtemperatur.

Pisk sammen rømme, kremost og vaniljesukker. Rør inn blåbærblandingen. Pisk kremfløten nesten stiv og vend den ned i ostekremen. Hell ostekremen over i kakeformen og bre jevnt utover. Dekk med folie og sett i kjøleskapet natten over. Skjær forsiktig rundt kanten på springformen før du løsner den og ha kaken på et fat. Pynt med friske bær og server.

KOS DEG.

IMG_1743

(Visited 614 times, 1 visits today)

KATEGORIER: Barseltreff , Bær , Bursdag , Dessert , Kake

TAGGED AS:

No Comments

Leave a Reply