“Blondies”-kake med kvikklunsj, smørbukk og havsalt

image_pdfimage_print

img_2086

Vinteren har kommet til Oslo. Og til det lille, røde huset vårt. Vi har gjort som vi alltid gjør. Bare hundre ganger verre fordi vi akkurat har flyttet: Hvor er votter? (Aner ikke. Var det ikke du som pakket dem?) Hvor er vinterdress? Har vi vintersko som passer? (Nei, selvfølgelig har vi ikke det) Hvor er posene med aprikosene? (Hæ?!) Jeg er sikker på vi hadde dem i fjor.

Så da ble det tre barn og svett mamma på kjøpesenter i går. Og mens velkledde og varme barn leker ute etterpå, kan mor smugspise kanongod kake inne. Ikke nødvendigvis fordi hun har fortjent det. Men fordi den smaker så sabla digg.  🙂

 

Du trenger:

3 dl brunt sukker
2 dl hvitt sukker
115 g mykt meierismør
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
0,25 ts salt
5 dl siktet hvetemel
3 kvikklunsj med mørk sjokolade, grovt hakket
1 pose smørbukk-kuler
Maldon havsalt til toppen

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Kle en kakeform på 25×25 cm (eller tilsvarende) med bakepapir.
Pisk smør og sukker luftig. Tilsett ett og ett egg og bland godt etter hvert egg. Rør så inn vaniljeekstrakten. Finn frem en annen bolle og ha i mel, bakepulver og salt. Bland raskt.
Ha det tørre i smørblandingen og rør sammen. Vend til slutt inn kvikklunsjbitene. Ha kakerøren i formen og strø smørbukk-kulene utover. Press dem litt ned i deigen. Avslutt med å drysse over havsalt.

Stek midt i ovnen i ca 27-28 minutter. La kaken avkjøle i formen før du skjærer i den.

KOS DEG.

img_2093

(Visited 1,748 times, 1 visits today)

4 Comments

  • Reply Renate Hatlem January 26, 2017 at 6:48 pm

    Liker at du har tagga kaka som “kveldsmat”???
    Denne må testes ved første og beste anledning!
    Klem fra Renate?

    • Reply bollefrua January 26, 2017 at 7:52 pm

      Haha, kake til kveldsmat er gøy. 🙂

  • Reply Elisabeth March 13, 2017 at 3:21 pm

    Hei!

    Jeg lagte denne kaken her om dagen, og ble veldig fornøyd med smaken på den. Det jeg synes var veldig rart derimot var at det ikke skulle være noen andre våte ingredienser i kaken bortsett fra egg og vaniljeekstrakt. Kakerøren min var nesten like tjukk som en bolledeig, og jeg måtte nesten klemme ut deigen i formen. Toppen på kaken ble dermed også veldig rar. Har du glemt å ta med melk eller noe i ingredienslisten?

    • Reply bollefrua March 22, 2017 at 7:16 pm

      Hei! Det er sånn den skal være. 🙂

    Leave a Reply to Renate Hatlem Cancel Reply