Tropisk fruktkake med kremostglasur

image_pdfimage_print

IMG_2354

Det er søndag, det er sommertid og vi har stilt klokken. Og hurra for det! Men, altså. Er det bare meg som mister fullstendig fotfestet med en gang dagen mangler en time? Jeg kan ikke for mitt bare liv forstå om klokken er fire eller fem? Når skal barna legges? Og når er det mat? Og når kan vi spise kake?

Neida, jeg bare tulla. Jeg kan alltid spise kake. 😉
Spesielt en supersaftig formkake!

Du trenger:
(1 kake i brødform som rommer ca 1,5 liter)

1 liten boks ananas (ca 230 g), spar på laken
50 g rosiner
50 g valnøtter
175 g solsikkeolje
3 ss kokosyoghurt
200 g siktet hvetemel
0,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ss kanel
2 egg
200 g brunt sukker
100 g revet gulrot, eller ca 1 middels stor
1 moden banan, most med en gaffel

Glasur:
200 g kremost naturell
50 g kokosyoghurt
50 g melis
evt kokos til pynt

Slik gjør du:

Ha laken fra ananasen og rosinene i en liten gryte og småkok et par minutter. Hell av laken og avkjøl rosinene litt (kan være lurt å legge dem på en tallerken). Sett ovnen på 180 grader og kle brødformen (1,5 liter) med bakepapir.

Pisk sammen egg, olje og yoghurt i en bolle. I en annen bolle blander du mel, natron, bakepulver, salt, sukker, valnøtter og kanel. Tipp så eggeblandingen over i melblandingen og tilsett rosiner, ananas (om bitene er veldig store, kan du dele dem opp litt), banan og gulrot. Bland alt godt sammen med en tresleiv eller slikkepott. Hell deigen i brødformen og stek på midterste rille i ca 65-70 minutter eller til du kan stikke en tynn trepinne midt inn i kaken og den kommer ut uten at det er noe røre på pinnen. Husk at steketiden vil variere litt avhengig av ovnen din og brødformen. Lurt å sjekke med pinnen fra ca 55 minutter og til gjennomstekt. Avkjøl 10 minutter i formen på rist før du forsiktig løfter/tipper kaken over på risten.

Glasuren lager du ved å raskt piske sammen kremost, melis og yoghurt til det akkurat er blandet. Oppbevar i kjøleskap til kaken er ferdig stekt og avkjølt.

Når kaken er avkjølt fordeler du glasuren over kaken og pynter med kokos.

Kos deg.

Oppskriften har jeg fra BBC good food.

(Visited 337 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply