Med fare for å skryte så lager jeg et mean foccaciabrød. Og som så mange av mine favorittoppskrifter, så er det superenkelt å lage. Dette brødet har to operasjoner. Begynn med selve deigen.
Til en liten langpanne bruker jeg
4 dl vann, bruk lunkent vann (37grader)
bland med
en halv eller hel pakke gjær avhengig av hvor god tid du har (både tørr og fersk gjær funker)
tilsett
en klunk olje
en ts salt
en ts sukker
8 dl hvetemel
Dette røres sammen i en bakebolle og settes til heving et lunt og trivelig sted.
Etter en stund skal deigen se sånn ut:Da er det bare å smøre en liten langpanne med en god klunk olje og tippe deigen oppi og dytte den ut (lurt med litt olje på hendene, deigen skal være litt klissete).
Sett ovnen på 230 grader. Neste operasjon er å lage basilikumoljen som brødet skal sauses inn i før du steker det. Da trenger du:
Mens brødet hever en halv time, moser du en håndfull basilikum, et par hvitløksfedd og ca 1 dl solsikkeolje med en stavmikser og pensle/fordel utover det ferdig hevede brødet mens du presser små hull i det med fingrene dine.
Strø havsalt over og stek i ovnen i ca 15-20 minutter. Brødet er tynt, så følg med. Det skal ha en gyldenbrun farge og ha en hul lyd når du banker på det. Når du har tatt det ut av ovnen er det viktig at du raskt får heppet det over på en rist til avkjøling. Også spise da. Seff.
8 Comments
Herlig!! Denne kom som bestilt 🙂 Søkte akkurat etter en ny oppskrift på foccaciabrød… mitt blir ikke like mykt og saftig som ditt, Astrid… nemlig 🙂
Så hyggelig!! Håper du blir fornøyd:)
[…] bidrag til måltidet var to foccaciabrød, bacondadler og marinerte champignon. Jeg har skrevet om foccacia før på bloggen, men i dag lagde jeg også en annen variant. Og den ble skikkelig […]
[…] Mitt første skikkelige måltid som Frognerfrua, lagde jeg i går. Godt å være tilbake blant grytene, ikke minst for livsmotet mitt;) Menyen besto av fiskesuppe og foccaciabrød, en perfekt middag for en sliten gjeng. Jeg kjenner flere som tror at det er vanskelig å lage foccaciabrød og selv om alt er relativt har jeg lyst til å prøve å avkrefte dette ondsinnede ryktet. Nedenfor følger en slags trinn for trinn – beskrivelse som jeg håper kan kan hjelpe de trengende. Denne oppskriften gir et rundt, litt høyt brød. Hvis du vil ha en liten langpanne i stedet, foreslår jeg at du tar en titt her eller her. […]
Har akkurat laget denne og det blei veldig godt! Tusen takk for flott oppskrift og veldig grei beskrivelse 🙂 Jeg lagde den med chilliolje, så det anbefales også!
Takk, Hanne!:) Så bra at det ble vellykket. Chiliolje var et godt tips, alltid på jakt etter nye foccaciavarianter. 😉 God påske!
Verdens beste foccaciabrød. Blir alltid perfekt 🙂
SÅ KOS å høre:)