Pai med brie, tomat og oliven (og helt halal)
I går var starten på Ramadan, muslimenes fastemåned. De hverken spiser eller drikker mellom soloppgang og solnedgang og jeg vil tro at det kan bli ekstra lange dager nå i de lyse sommernettene. Jeg skal ikke skrive så mye mer om dette annet enn at jeg er imponert over deres utholdenhet og overbevisning, ramadan mubarak! Forrige uke hadde jeg lunsjbesøk på øya av min venninne Farah og hennes to barn. Jeg må alltid tenke litt ekstra når jeg skal lage halalmat, og synes vegetarmat er en trygg og god løsning. Denne paioppskriften fant jeg på nettet (Matprat) kvelden før hun skulle komme og heldigvis hadde jeg alle ingrediensene i hus (eller skal jeg si hytte). Jeg skal innrømme at pai vanligvis ikke er en favoritt, mest fordi jeg synes de kan bli litt kjedelige og smakløse. MEN IKKE DENNE!
125 g kaldt smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
1 stk rødløk
70 g brie
ca 16 stk kalamataoliven
6 stk plommetomat/ eller tilsvarende cherrytomater
2 ss hakket frisk basilikum
1 ts salt
½ ts pepper
5 stk egg
3 dl melk