Heit pasta med sprøstekt chorizo og kremet tomatsaus
I dag minner jeg lite om en Bollefrue. Jeg føler meg egentlig mest som Hufsa i Mumitrollet og hun er ikke videre trivelig, for å i det sånn.
Men helgen har vært bra den, det skal ikke stå på det! Vi dro på overnattingstur med familiekoret til en DNT hytte oppi skogen her og vi har hatt det fint. Bål, hinderløype, høns, kaniner, vellykket voksentid og frisk luft. Takk til alle som var med, vi koste oss!
Men for å bøte litt på dette happy family-inntrykket, kan jeg fortelle at jeg ikke fikk sovet noe særlig og da blir jeg litt fæl, rett og slett. Så etter å ha brølt og bjeffet og vært ganske urimelig da vi kom hjem, satt jeg i gang med å lage denne middagen. Og den ble supergod! Og kan fint lages selv om man ikke er sur.
Chorizopasta:
1 rødløk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser S&W “petite cut” tomater
en god skvett matfløte
litt piri piri krydder eller fersk chili for hete
salt, pepper, sukker (smak til)
3 chorizopølser i skiver, jeg fant rå chorizo på butikken, men annen kraftig pølse smaker nok også godt
pasta (jeg brukte penne)
litt friske urter, jeg hadde basilikum
revet parmesan til servering
Fres løk og hvitløk i olje, ha i litt piri piri og tilsett tomater. De smaker utrolig godt i seg selv, men se om du må ha i litt salt, sukker eller pepper. Kok minst en halvtime og smak til med fløte.
Stek chorizo sprøtt i en tørr panne (pølsen har mye fett, så du trenger ikke olje) og ha både pølse og litt stekefett i sausen. Spar evt litt pølse til servering. Ha i litt hakkede urter. Kok pasta etter anvisning på pakken og bland pasta og saus. Server med parmesan og evt en grønn salat.
Ideen til denne oppskriften fant jeg hos Lars spiser, drikker og synser.
God søndag! <3