Jeg har vært i prokrastineringstunnelen. En tunell på lengde med Lærdalstunnelen. Masse som må gjøres på jobb, oppussing som skal planlegges, telefoner som skal tas, regninger som skal betales, rot som skal ryddes, you name it. Men så er det jo bare å begynne! Det merkelige er at det føles helt umulig å komme i gang også plutselig er man i Bergen. Altså, jeg har laaaaangt igjen. Jeg har kanskje kommet til Drammen. Men det føles ikke så tungt lenger. Jeg feiret denne personlige seieren med å kjøre frem og tilbake til Grünerløkka for å kjøpe kokosboller fra Den lille Kokosbollefabrikken. Verdens beste kokosboller! Også lage dette til middag. Gjør det du og!
Salmalaks thai-nam-style:
(til to sultne)
4-500 gram Salma laks i biter + smør til steking
2 ss olivenolje
1 ss sesamolje
saften av to lime
1 ss soyasays
1 ss sukker (smak deg frem)
1 bit ingefær, skrelt og revet
1 hvitløksfedd, knust eller finhakket
1 rød chili, renset for frø og finhakket
1 liten slangeagurk, skrap ut frøene i midten og skjær i tynne strimler på langs med feks en ostehøvel
1 paprika i tynne strimler
2 gulrøtter, skjør i tynne strimler på langs med feks ostehøvel
en kvart rødløk i tynne strimler
koriander, finhakket
peanøtter
ristede sesamfrø
Rist sesamfrø i en tørr panne. Bland olivenolje, sesamolje, limesaft, soyasaus, sukker, chili, ingefær og hvitløk til dressingen. Gjør klar salaten og la den trekke i dressingen mens du steker fisken. Krydre fisken med salt og pepper og stek i litt smør i 4-5 minutter på den ene siden. Snu fisken og stek et minutt til. (Jeg liker en litt rosa kjerne, men stek lenger hvis du vil). Legg salat på tallerkener og ha på fisken. Strø over koriander, nøtter og sesamfrø. SPIS!
18 Comments
[…] Torsdag: Smørstekt Salmalaks thai-nam-style. […]
naaaammenam! Dette går LETT på ukemenyen, tuuuuuusen takk deighvisker Bollefrue <3 thai NAM
Kjære lakrisbloggen, så hyggelig at du fant noe du likte! Ha en fin (thai)uke;) <3 DeighviskerAstrid
Supergodt,dette kan vi godt ha igjen,sa mannen min! Helt enig, men tror jeg tar litt mindre olje i, for jeg følte salaten ble veldig “oljete”. Ellers smakte det nydelig 🙂
Så hyggelig å høre! Neste gang får du kutte ned på oljen:) Ha en fin kveld, Lisa!
For en fantastisk smaksopplevelse!!! Denne skal lages flere ganger. Håper det er greit at jeg legger ut oppskriften på min egen blogg med link til din 🙂
Ja, gjør gjerne det!:) Veldig hyggelig at du likte oppskriften, Veronica. Skal sjekke ut bloggen din også;)
Wow! En felles bekjent av oss nevnte noe om deg og blogg og bolle(r) da vi tilfeldigvis møttes i skiløypa i vinterferien, men ikke fått sjekka det ut før du nevnte det i en bisetning/digresjon i morges.
Dette må sjekkes ut nærmere en fristund 😉
Hilsen samtalepartner kl 0830 idag 😀
Alltid hyggelig å starte dagen med deg, Kirsti!:) Ha en fortsatt fin dag!
Astrid:)
[…] http://bollefrua.wordpress.com/2012/11/06/smorstekt-salmalaks-thai-nam-style/ […]
Dette så kjempegodt ut! Skal prøves 🙂
Ja, gjør det! Og tusen takk. 🙂
denne retten blir middag her i huset i morgen, men jeg lurer på hvor mye sesamolje skal det være i dressingen det står a ss , mener du to? Muligens jeg er litt treg 🙂
Takk for at du sier i fra! 🙂 Det skal være 1 ss, fikset det nå. Natta!
Takk! Natta!
[…] Oppskrift til denne retten har vi funnet her. […]
Det såg godt ut! Kor lang tid tek det å laga det, ca? Veldig bra blogg, forresten 🙂
Ca en halvtime? Lykke til!