Salat med egg, bacon og parmesandressing
Jeg er veldig glad i sunn og tasty mat. Med snert og krønsj. Og da er salat alltid en høydare. Dessuten hjelper det Bollefrua til å ikke bli så bollete, og det er jo en bonus i seg selv. 😉
Egg og baconsalat:
Noen skiver bacon
Et kokt egg
Cherrytomater (gode)
Avocado
Blandet salat, ferdig vasket
Grove krutonger (Jeg bruker brød jeg har tilgjengelig. Skjær i passe store biter, stek med litt meierismør og evt ev fedd knust hvitløk i en stekepanne til de er sprø og krønsji).
Parmesandressing:
0,5 fedd hvitløk
1 skive v en sjarlottløk
1 egg og en eggeplomme
noen ss revet parmesan
ca 1 dl solsikkeolje eller litt mindre
1 -2 ts vineddik
salt og pepper
I en foodprosessor eller med stavmikser, rører du sammen hvitløk, sjarlottløk, egg og eddik. Spe med olje i tynn stråle. Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og evt mer eddik.
Dander salaten som du vil og ringle dressingen over. 🙂