Jeg har oppdaget durumhvete! Melet er kanskje mest kjent i pasta, men funker som bare det i pizza også. Deigen blir utrolig enkel å jobbe med og selve bunnen blir sprø og supergod. Perfekt!
Pepperonipizza:
(deig til ca 5 runde pizzaer)
500 gram durumhvete
200 g hvetemel
1-2 ts salt
2 ts sukker
25 gram fersk gjær eller 0,5 pakke tørrgjær
4 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
Rør ut gjær i vannet med salt og sukker. Ha i de resterende ingrediensene og elt i ca 10 minutter. Hev på et lunt sted i ca 45-60 minutter.
Kjevle ut deigen (som er enkel å jobbe med) til en rund leiv og legg på et stekebrett.
Saus:
2 bokser S&W petite cut tomat
2 fedd hvitløk
2 ts sukker
1 ss olivenolje
noen dråper tabasco
salt og pepper
Stek hvitløk i olje, sukker og tabasco til den karamelliseres.
Ha i tomater og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Fyll:
saus
pepperoni
ananas
kalamatioliven i skiver
mozarellaost, revet
cheddarost, i biter
jarlsbergost, revet
Ha raust med saus på deigen, ha på ost og til slutt pepperoni, ananas og oliven. Stek i ovnen på 230 grader til osten er smeltet og gylden og deigen er sprø.
Ha en fin fredagskveld! 🙂
1 Comment
[…] http://bollefrua.wordpress.com/2012/11/30/pepperonipizza/ […]