Loaded potato skins med bacon, vårløk og cheddarost – kongen av comfortfood
Bollefrua har vært gressenke i noen dager og det begynner å røyne på. I den forbindelse vil jeg gjerne dele noen fysiske lover vedrørende barn.
1. Legg deg aldri til å sove med et klokkeslett du tror/håper barna vil våkne morgenen etterpå i tankene. Da våkner de alltid tidligere enn du tror. (05.10)
2. Når du tar barn oppi sengen din for å håpe at de skal sove lenger, tenk aldri tanken: Nå har det vært stille en stund, kanskje de har sovnet? Da går det et sekund også er det opp og hopp.
3. Hvis du skal ha sjans til å få barnet til å sovne, må du spille dø. En hver bevegelse vil bli tolket som et signal på at det er ok å stå opp.
4. Ikke la deg friste til å bestikke barna med noe søtt mens de ser på morgenbarnetv for at du skal få sove litt lenger. Det kan virke som en god ide i øyeblikket, men planen vil backfire når sukkerrushet kicker inn. (Prøv heller popcorn).
5. Spis kaloririk comfortfood når barna er lagt, så du har krefter til å komme deg gjennom neste dag.
Potato skins
2 store poteter, vasket og prikkt med en gaffel
ca 30 gram meierismør
75 gram bacon, skåret i små biter og sprøstekt i stekepnnen
1 vårløk, finhakket
2 ss mais
litt revet cheddar til å blande i fyllet, samt litt til å ha på toppen (annen ost funker også fint)
rømme til servering
litt salt og evt nykvernet pepper
- Bak potetene på 200 grader midt i ovnen i ca en time.
- Ta de ut av ovnen og avkjøl litt.
- Del potetene i to og grav forsiktig ut innmaten med en ts.
- Bland potetinnmaten, smør, bacon, mais, vårløk og ost i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Bruk en ts til å spa blandingen tilbake i potetskallene og strø ost over.
- Gratiner på 200 grader i ca 20 minutter eller til osten er smeltet og har fått litt farge.
- Server med rømme og skivet vårløk eller en salat hvis du vil være litt fornuftig. Det ville ikke jeg.