I dag lagde jeg denne middagen basert på hva vi allerede hadde i skuffer og skap. Og det ble kjempe godt. Også har jeg på en måte fått en gratis middag, hvis du skjønner hva jeg mener. Denne linsesuppen er proppfull av smak og vitaminer og er gjort på null komma svisj.
Linsesuppe:
ca 4 porsjoner
litt olje
1 liten rød paprika, i terninger
1 løk, hakket
2 små gulrøtter i terninger
2 cm bit ingefær, skrelt og revet
2 store fedd hvitløk, hakket
0,25-0,5 rød chili, hakket
1 ts malt spisskummin
1 ts malt gurkemeie
1 ts karri
1 boks hakkede tomater
0,6 dl vann
ca 0,5 buljongterning
1 boks hermetiske røde linser, skyllt og rent av
litt finhakket koriander og bladpersille
1 ss sweet chilisaus
Til å smake til: salt, sukker, ferskpresset limesaft
Ha grønnsaker, krydder og olje i en tykkbunnet kjele og la det frese til løken begynner å mykne. Ha oppi resten av ingrediensene og kok til gulrøtter er møre. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak til med salt, sukker og lime. Overraskende mange retter trenger mer sukker, synes jeg. Særlig tomatbaserte sauser og supper.
Parmesanstenger:
2 plater butterdeig, tint
noen ss finrevet parmesan
litt sesamfrø
vann eller egg til pensling
Sett ovnen på 200 grader. Skjær hver butterdeigplate i 6 tynne strimler. Pensle med vann eller sammenvispet egg, jeg hadde ikke egg og det funket fint. Strø over ost og sesamfrø og evt litt havsalt og vri de rundt til spiraler. Pass på å få med noe av godsakene du strødde over ved å dytte spiralene litt nedi det som detter av. Legg ostestengene på et papirkledd stekebrett og stek midt i ovnen til de er gyldne, ca 10 minutter. Jeg snudde litt på mine underveis. Avkjøl på rist. Knallgodt!
4 Comments
[…] Meat free monday: Smakfull linsesuppe med lettlagde parmesanstenger. […]
[…] http://bollefrua.wordpress.com/2012/12/17/lettere-improvisert-linsesuppe-med-lettlagde-parmesansteng… […]
Hei. Er det riktig at det skal være 12 cm ingefær??
Takk for en fantastisk fin blogg. Har
Laga mange av rettene dine. Like fornøyd hver gang.
Cecilie
Så hyggelig å høre fra deg, Cecilie! Det står 1 2 cm, dvs èn 2 cm lang ingefær. Beklager at det er litt uklart.