Ramsløkmarinert kyllingbryst fra Stange med stuet mais og spicy barbecuesaus
Det kommer vel ikke som en overraskelse at jeg er glad i kokebøker. Ved siden av sengen min ligger det stort sett alltid et par stykker, samt et matblad eller to. Med årene har jeg begynt å lage en liten brett på de oppskriftene jeg virkelig digger og den nyanskaffede boken “Bent Stiansen alene hjemme” har fått noen bretter, for å si det sånn. Originaloppskriften derfra hadde ikke ramsløkmarinert kyllingbryst, men siden jeg hadde vært så heldig å ha fått et fra Stangeriet, brukte jeg det. Ramsløk minner om hvitløk og gir en utrolig god smak til feks kylling. Mørt og saftig ble det også.
God lørdagsmat til to:
1 ramsløkmarinert kyllingbryst fra Stange
4 dl Green Giant maiskorn
2 dl creme fraiche
salt
hvit pepper
hakket estragon (jeg fikk ikke fatt i estragon, men brukte litt finhakket purre for smak og farge)
4 ss ketchup
2 ss soyasaus
2 ss hoisinsaus
2 ts finhakket rød chili
2 ts revet fersk ingefær
2 fedd hvitløk
sukkererter (eller andre grønnsaker du liker som tilbehør)
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha litt olje i en ildfast form og legg i kyllingbrystet med skinnsiden opp. Bak i ovnen i ca 30 minutter og la hvile i ca 15 minutter.
2. I mens blander du: ketchup, soyasaus, hoisinsaus, chili, hvitløk og ingefær i en liten bolle. (Dette kan gjerne gjøres noen timer i forveien også).
3. Ha mais og creme fraiche i en kjele og kok opp. Kok til stuingen begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og etragon(purre).
4. Kok sukkererter i ca 2-3 minutter, hell av vannet.
5. Anrett på (varme) tallerkener og SPIS. Kombinasjonen av kremet, søtlig mais, mør, salt kylling og spicy saus er skikkelig bra.