Med fare for å virke litt grunn, så er jeg ingen idealist når det gjelder mat. Klart jeg er for kortreist mat og meat free mondays, men egentlig lager jeg stort sett mat jeg har lyst på og som ikke gjør meg stor som et hus. Men denne gryta smaker godt, har ikke kjøtt i seg og er proppfull av vitaminer. Hadde søtpoteten bare vært kortreist kunne jeg virkelig slått meg opp som en matidealist. Kanskje jeg får teste ut med kålrot neste gang? Eller kanskje ikke.
Grønnsaksspisergryte:
2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
700-800 g søtpotet, uten skall og i biter
5 dl grønnsakskraft
1 boks hakkede tomater
1 boks røde bønner (kidney)
1 rød paprika, i små biter
1 ts finrevet ingefær
1/2 ts salt
2 ts spisskummen, malt
litt nykvernet pepper
litt tørket chili eller fersk finhakket chili (0,5-1)
3 ss peanøttsmør
ris, hakket koriander og peanøtter til servering
Fres løk og hvitløk mykt i olje. Ha i søtpoteter og hell kraften over. Ha i resten av ingrediensene utenom peanøttsmøret, rør godt og kok opp. La det småkoke under lokk i ca 20-30 minutter. Ta av lokket og kok videre til potetene er gode og myke og sausen har tyknet. Ta gryten av varmen og rør inn peanøttsmør. Server med ris eller godt brød, finhakket koriander og salte peanøtter.
Oppskriften fant jeg hos Matmisjonen
4 Comments
Bra tips! Jeg elsker søtpoteter og kunne spist det hver dag. Pleier blant annet å lage søtpotet-fries. Bruker det masse, men har ikke prøvd i kombinasjon med peanøttsmør.
I alle fall ble det verdens største grønnsaksgryte her i går. Fullpakket av sunn kål og persillerot og løk og bra saker. Og med søtpoteter ble den virkelig god, ikke bare sunn 😀
Jeg tror ikke kålrot vil erstatte søtpotetsmaken. Jeg hadde kålrot i tillegg til søtpotet i min suppe og det er godt, det er ikke det, men det er ikke søtpotet!
Oooooh! Høres digg ut! Oppskrift? Ü Det med kålrot var egentlig mest en spøk, altså.. 😉 Ha en strålende dag, Marianne!
Svar på forrige kommentar: Grønnsakgryta lager jeg alltid på søndag, alltid i en diger gryte, alltid av litt forskjellig, men alltid med søtpotet.
Men. Jeg laget en kombo av denne #6 og chili con carne forleden. Supergodt!
(Jeg har en mann som elsker kjøtt og to store tenåringsgutter. Det var like greit å hive litt kjøtt oppi denne gryta…).
Den ble laget minus peanøttsmør, men pluss en pakke økologisk kjøttdeig, Chipotle-salt, spisskummen og Mexicansk krydder kjøpt i California.
Tok til og med bilde. Kanskje blir det “Hva har vi spist til middag” en dag i bloggen… 😀
Takk igjen for super inspirasjon :0)
Høres GODT ut! Og livet med to gutter kan jeg relatere til, selv om de er litt små ennå;) Tror du må blogge om gryta di, ja. Venter i spenning.. 🙂 God helg!