Knasende grønn couscous-salat!
Er det flere enn meg som klarer å skimte bikinisesongen der borte, bakenfor brøytekanter, påskemarsipan og tykke vinterklær? Og som kjenner panikken bre seg ørlite grann i takt med snøen som smelter og tanken på de 5 kg som ikke er like enkle å gjemme når det er 20 plussgrader? Jeg er i allefall motivert for sunnere mat og mye trening fremover!
Kos med couscous:
(Til 2 sultne, og snart slanke, folk)
- 2 dl couscous
- 2 dl vann (eller etter anvisning på pakken)
- 1 ss smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5-1 grønn eller rød chili, finhakket
- Salt og pepper
- 0,5 brokkoli i slanke buketter
- 1 pk aspargestopper
- 0,5-1 pk aspargesbønner, tuppene fjernet
- 1 ss smør
- 1 pk sukkererter, snittet på langs
- 1-2 modne avocado i skiver
- Saft av en lime
- 2-3 vårløk i skiver
- 1/2 dl ristede pinjekjerner
- 100 gram fetaost i biter
- Evt rømme med litt presset hvitløk smakt til med salt og pepper som dressing.
Kok opp vannet. Ta kjelen av platen og ha i couscous. La trekke under lokk i ca 5 minutter eller til alt vannet er absorbert. Ha i smør, chili og hvitløk og rør litt så smøret smelter og alt blandes. Smak til med salt og pepper.
Kok opp litt vann med 1 ss smør og damp brokkoli, asparges og aspargesbønner i ca 3 minutter under lokk. Fordel couscous utover et fat, legg på grønnsaker, fetaost og pinjekjerner. Press over limesaft og evt mer salt og pepper.
Server med hvitløksrømme eller guacomole.
Oppskriften fant jeg i Maison Mat og Vin.