I dag vil jeg introdusere deg for en jeg kjenner veldig godt. Uroen. Kjenner du han? Har han vært hos deg? Han besøker meg jevnlig og ofte uten forvarsel. Og jeg blir overrasket. Hvor kom du fra og hvem slapp deg inn? Her var jo alt så rolig og fint. Hvor lenge blir du denne gangen? Og Uroen slår seg ned. Setter seg i sofaen med bena på bordet og begynner å prate. Om alt jeg burde gjort og saker og ting jeg gruer meg til. Frustrerende, ja. Men ikke alltid helt unødvendig. Uroen er kanskje en irriterende kompis, men han jager meg ut av sofaen. Jeg setter i gang med prosjekter, ringer en telefon jeg har utsatt, baker brød eller lager müsli. Og mens jeg gjør alt dette,drar Uroen videre, nesten uten at jeg merker det. Hils han fra meg hvis du ser han.
Müsli med kokos og nøtter:
(Så god at den bør oppbevares med hengelås)
4 ss flytende honning
2 ss lys sirup
1 dl solsikkeolje
2 ss vaniljesukker
400 g store havregryn
75 g gresskarkjerner
75 g sesamfrø
75 g solsikkekjerner
100 g mandelflak
100 g knuste hasselnøtter
100 g kokos
ca 200 g rosiner
Smelt honning, sirup, vaniljesukker og sirup i en stor stekepanne og tilsett havregryn og frø/kjerner. Bland. Spre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i 15 minutter på 180 grader. Ha i kokos og nøtter og stek i 15 minutter til. Rør ca hvert 5 minutt, så det ikke svir seg. Ta ut brettet og avkjøl. Ha i rosiner. Oppbevares i en tett boks. Denne oppskriften har jeg fått av min suverene kollega (og venninne) Christine. <3
9 Comments
deilig! den funker jo som dessert også tykk yoghurt og noen bær. uroen kan skape mye godt. her om dagen laget jeg 5 sorbeter etter at mannen skulle brenne bråte. det endte opp med et par brannbiler, en politibil, mange nye naboer og 5 sorbeter. fortsatt god uke – h
Den Uroen, altså. Tar jammen for seg! (Puh) Men 5 sorbeter, da gitt. Frekt!:) Snart god helg til deg, Hanne!
Knallgod frokostblanding – og populær blant både store og små her i huset 🙂
(faktisk er jeg nå i gang med å lage ny porsjon, slik at vi kan ta med på ferie…).
Eneste aber’et er sirupen – jeg synes det blir så kliss… (hva har man ikke å klage over, hehe? :-D)
Så fint at den falt i smak!:) Hva med å bytte ut sirup med flytende honning? Ha en strålende ferie, Irene!
Så at denne lå under glutenfri. Det er faktisk gluten i havregryn, (Du kan kjøpe glutenfri havregryn men er veldig mange som har cøliaki som ikke tåler dette heller)
Ellers veldig bra blogg med mange bra oppskrifter.
Stå på.
Tusen takk for både ros og for nyttig tilbakemelding! Jeg visste at havre var naturlig glutenfri (men at den kan ha spor av gluten og at man dermed må kjøpe havre som er garantert glutenfri om man har cøliaki). Men jeg visste ikke at noen mennesker med cøliaki ikke tåler havre. Skal ta bort glutenfri i dette innlegget! Ha en fortsatt fin kveld, Hanne. Håper du stikker innom en annen gang også:)
Hei! Denne såg god ut. Kva type kokos brukar du? Pulver?
Hei Ragnhild! Jeg bruker vanlig kokos, type flak. 🙂 Ha en god dag. 🙂
[…] Lenke til kornblanding: http://bollefrua.wordpress.com/2013/05/10/en-fantastisk-frokostblanding/ […]