Rosinboller

image_pdfimage_print

Det er lørdag, det er primetime juni og det regner. Jeg ligger i sengen og lurer på om jeg synes kaffekoppen er halvtom eller halvfull, hvis du skjønner. Skal jeg ergre meg over at det regner eller rope hurra fordi det er lørdag? (Ok, jeg er morgengretten av natur, så noen roping blir det uansett ikke). Jeg vet jeg bør leve i nuet, men en del av meg klarer ikke la være å tenke på at nå som solen snur så er alt over. Next stop winter, liksom.

Er du som jeg? Kanskje du irriterer deg over at jeg har bakt rosinboller og ikke vanlige boller? Jeg har hvertfall bestemt meg (antakelig fordi kaffen har gjort meg til et menneske igjen): Koppen min er halvfull og det er lørdag. Hurra!

 

IMG_5318

Rosinboller:

(20 stk)

150 gram smør i terninger

5 dl melk

1 egg (evt et til pensling hvis du er jålete)

50 gram gjær

150 sukker

900-1000 gram hvetemel

2-3 ts kardemomme

1 ts salt

150 gram rosiner, eller så mye du synes blir bra

 

Ha gjær, salt og melk i bakebollen og tilsett så alt unntatt smør. Elt i 10 minutter. Så har du i smøret og elter 10 minutter til (deigen skal være jevn og smidig). Hev under plast i minimum en time eller til dobbel størrelse. Elt i ett minutt og ha deigen på bakebord/kjøkkenbenk. Del i ca tyve emner og trill til runde boller. Ha på papirkledd stekebrett og sett til etterheving under plast (igjen) i ca en time. Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca ti minutter til de en gyldne og du hører at de har en hul lyd når du banker på de. Avkjøl på rist.

 

Håper du får en fin lørdag! 🙂

 

 

 

(Visited 857 times, 1 visits today)

4 Comments

 • Reply Sunny June 24, 2013 at 12:53 am

  Mmm, de ser nyyydelig gode ut! Tror det blir rosinboller her i New York snart også! 🙂

  • Reply bollefrua June 24, 2013 at 7:31 pm

   Ja! Rosinboller i New York blir fabelaktig! 🙂 Ha en fin uke Sunny.

 • Reply T February 18, 2015 at 3:01 pm

  Kan sukkeret i oppskriften byttes ut med honning?

  • Reply bollefrua February 19, 2015 at 12:27 pm

   Hei!

   Det har jeg ikke prøvd, så det er vanskelig å svare på det. Beklager! Men vil tro at resultatet vil bli ok, om ikke helt lik originalen. Honningen er tung og seig, ville nok ikke brukt like mye og heller tålt at bollene ble mindre søte.

  Leave a Reply