Ukemeny – en Bollefrue bekjenner
Hei! Har du hatt en fin helg? Min har vært avslappende og fin (ok, da. Litt suring og krangling innimellom) og her er noen bilder:
Over til det jeg egentlig skulle snakke om. Jeg sier det like godt som sist: jeg liker ikke ukemenyinnlegg. Hovedgrunnen til dette er at jeg selv er så sabla dårlig på å planlegge måltider i forkant av uken. I sommerhalvåret er vi dessuten som regel bortreist i helgene, så jeg får liksom hverken handlet eller summet meg før mandagen banker på døra og vil inn. Jeg synes også at det er skikkelig tøysete å legge ut ukemenyen søndag kveld. Ingen som kan handle da, vel!? Men det betyr ikke at jeg ikke ønsker å forbedre meg, tvert i mot! Drømmen min er å bli en organisert og harmonisk mor som alltid har middagsplanen klar. Så hvis du er en slik en, kan du jo hente inspirasjon herfra:
Dobbeltmoralsk ukemeny:
Mandag:
Kjapp og supergod linsesuppe:
Smakfull linsesuppe med lettlagde parmesanstenger
NB: Gjør rask forberedelse til morgendagens fiskegrateng!
Tirsdag:
Hjemmelaget fiskegrateng? JUST DO IT.
Onsdag:
Digg thaisalat.
Lun thaisalat – perfekt høstmat
Torsdag:
Thaifiskekaker
Fruens thai-fiskekaker (en helt overkommelig oppskrift)
Fredag:
Nachos!
Nachosbonanza med guacamole og bønne- og maissalat.
Lørdag:
Pizza, seff.
Søndag:
Sunne og dødsgode rødbetburgere:
Rødbetburgere med grovbrød og yoghurtdressing
Bollefruas ukemeny må selvsagt inkludere bakst! To forslag får du her, grove bananmuffins og fabelaktige olivenbrød:
Grove bananmuffins/Banana muffins – (Bollefrua, now also in English)