Tema julekonfekt: Sjokoladeboller med havregryn og kokos
Husker du disse? Jeg avslutter raden av årets julekonfekt med denne gamle slageren og kanskje min personlige favoritt. Jeg begynte å lage dem allerede som barn, men da kalte vi dem for noe helt annet og som i dag ville vært meget politisk ukorrekt. Ikke døm oss! Det er bare det at på den tiden visste vi ikke bedre. Vi gikk i høyvannsbukser, hadde stållugg og hørte på Milli Vanilli. Men nå vet vi bedre. Pappaen til Pippi er sydhavskonge og vi går i bukser med riktig lengde. Sånn er det med den saken.
Sydhavsboller:
(ca 25-30 stk avhengig av størrelse)
125 gr smør, romtemperert
80 gr sukker
0.5 ts vaniljesukker
30 gram kakao (evt litt mindre avhengig av hvor sterk kakaosmak du vil ha)
ca 0,5 dl sterk kaffe, prøv deg frem med spiseskjeer
3 dl havregryn
kokos til å rulle bollene i
Rør sammen smør, sukker, vaniljesukker, og kakao. Bland inn havregryn og smak til med kaffe. Trill boller som du ruller i kokos. Oppbevar kjølig i en tett boks.