Blondies med macademianøtter, karamell, mørk sjokolade og havsalt.

image_pdfimage_print

IMG_8734

 

I går kom våren. Den har banket på lenge, men jeg har ikke turt å slippe den inn så lenge februar var her. Nå er det mars. Og i går var det så mye sol at jeg måtte gå med solbriller inne (WHAT? Er vinduene SÅ skitne?) og joggeskoene forvandlet barna til små gazeller. På løpeturen min (yes, der fikk du sneket inn den, Bollefrua!) kjente jeg lukten av våt jord og hørte fuglene synge om bedre tider. Kanskje har ikke våren kommer dit du bor? Men du kan jo begynne å glede deg. For å glede seg er nesten det beste av alt.

For ikke så lenge siden hadde jeg aldri hørt om blondies, men det er altså ikke noe mer mystisk enn at det er brownies uten kakao. Kaken har den samme myke og seige konsistensen, men det brune sukkeret gir en karamellisert smak som erstatter kakaoen. Jeg valgte å tilsette mørk sjokolade, biter av Smørbukk, ristede macademianøtter og tilslutt et dryss havsalt. En fantastisk deilig og mektig kake som jeg garantert skal lage igjen.

 

IMG_8728

 

Da Bollefrua møtte Blondie:

(nok til en liten kake)

113 g usaltet smør, smeltet

238 g brunt sukker

1 stort egg

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

125 g siktet hvetemel eller speltmel

70 g macademianøtter, ristet gyldne i en tørr panne, så grovhakket

8 Smørbukk-karameller, delt i fire

70 g mørk sjokolade, hakket

maldonsalt, ca 0,5 ts (til å drysse over)

 

Sett ovnen på 175 grader. Finn frem en liten kvadratisk form (ca 20×20 cm) og kle den med bakepapir. Pisk så smør og sukker i en bolle. Ha i egget og pisk litt til. Rør inn mel og en klype salt. Tilslutt tilsetter du sjokolade, karamell og nøtter. Fordel røren jevnt i kakeformen og strø over litt havsalt. Stek midt i ovnen i 20-22 minutter. La så kaken avkjøle i formen før du skjærer den i ruter og serverer.

 

IMG_8718

 

(Visited 413 times, 1 visits today)

7 Comments

 • Reply Tove Sigrid Johnseb March 9, 2014 at 10:12 pm

  Så herlig fristende ut, skal macademianøttene hakkes?

  • Reply bollefrua March 9, 2014 at 10:52 pm

   Tusen takk! Ja, nøttene skal hakkes. Rettet opp i innlegget nå. Ha en fin uke!:)

 • Reply annegretekaspersen March 30, 2014 at 9:01 pm

  Takk for god oppskrift! Jeg lagde først en porsjon, og så måtte datteren lage en til, noe hun klarte enkelt. Vi lagde den glutenfri med toros “fin kakemix”, og det fungerte veldig bra.

  • Reply bollefrua March 30, 2014 at 9:53 pm

   Takk for glutenfritt tips! Så digg med dobbel dose blondies da. 😉

 • Reply annegretekaspersen March 31, 2014 at 5:25 pm

  Veldig digg, og den fikk en god mottakelse på jobb. Så nå legger jeg link fra min blogg til din, så får flere nyte godt av den gode kaka 🙂

  • Reply bollefrua March 31, 2014 at 6:33 pm

   Tusen takk, snille deg. 🙂

 • Reply Oppskrift på blondies | Ord om ord March 31, 2014 at 5:32 pm

  […] det har jeg i dag!). Den passer for både store og små, og oppskriften finner du hos Bollefrua her. Jeg lagde den uten smørbukk og hadde ristede hasselnøtter i stedet for macademianøtter, det […]

 • Leave a Reply