Kjendisbrød

IMG_8848

 

Det er søndag. Jeg ligger inntil en liten kropp som nesten sover og kjenner roen senke seg. En tom uke venter på å bli fylt opp, av hva vet jeg jo ikke helt ennå. Unntatt jobb og noe baking. Jeg er temmelig sikker på at det blir litt av det. Jeg ligger også og oppsummerer helgen, hva var bra? Største opptur var definitivt at alle fire gikk på ski sammen. I påskesol. Dessuten har vi pusset vinduer og det er ganske bra til å være oss. Min personlige nedtur var definitivt ketchupflekken jeg hadde på haken (grunnet pølsestopp på vei til fjells) som jeg ikke oppdaget før etter mange timer. Jeg føler det er vanskelig å bli tatt seriøst når man har ketchup i fjeset. Heldigvis er jeg så rask på ski at de færreste kan ha lagt merke til det. 😉

Denne brødoppskriften har jeg fra en venninne som igjen fant den på Maria Skappel sin blogg. Brødet smaker utrolig godt og har en deilig, sprø skorpe. Det holder seg saftig i dagevis og hvis du har det stående med snittflaten ned på fjøla (uten å ha noe over) er skorpen fortsatt like crunchy også.

 

IMG_8863

 

Smakfullt og holdbart grovbrød:

650 g siktet speltmel
250 g sammalt speltmel
60 g solsikkekjerner
60 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
50 g havregryn
100 g linfrø
1 ss salt
1 pk gjær
1 l vann, ikke iskaldt
50 g chiafrø, selges på helsekostbutikker og er visst supersunt (kan sløyfes)

smeltet meierismør til smøring av formene

 

IMG_8852

 

Finn frem alle ingredienser, en stor bakebolle og en sleiv. Hvis du bruker fersk gjær foretrekker jeg å smuldre det i bollen med vannet og la det løse seg litt opp før jeg har i resten av ingrediensene.  Rør alt sammen til løs deig. Dekk bollen med en plastpose og hev i  ca 30 minutter. Smør to brødformer på 2 liter med meierismør (eller olje) og dekk bunnen med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og la etterheve i 45 minutter (under plast). Sett ovnen på 225 grader. Når brødene er ferdig hevet kan du evt pensle dem med vann og strø over solsikkekjerner. Stekes midt i ovnen i 40 minutter. Ta brødene forsiktig ut av formene og stek de videre på rist, opp ned, i 15-20 minutter til. Avkjøl brødene på rist.

IMG_8892

 




Marengsrullekake med ristede hasselnøtter og nougatkrem

 

 

 

IMG_8997

 

Skal jeg si deg noe? Jeg føler meg nært beslektet med hasselnøtten. Ikke nødvendigvis fordi den er rund og litt bitter (selv om jeg absolutt føler meg slik innimellom), men fordi den har to personligheter. Bollefrua har også det. Den ene viser seg før den første kaffekoppen om morgenen, and it ain’t pretty. Den andre personligheten er den de fleste ser, etter-kaffe-Bollefrua. Akkurat slik er det med hasselnøtten! Smak på en og du vil synes at den er litt unnselig og kjedelig. Sleng den i ovnen i et kvarters tid og du vil oppdage at Herr Hassel har gjennomgått en extreme nøttover. En ristet hasselnøtt har MASSE personlighet og god smak. Og går så sabla godt sammen med sjokolade. (Hello? Helnøtt!)

Denne kaken er så utrolig digg! Marengs, sprø nøtter, myk nougatkrem og revet sjokolade i en ren lykkerull. Ikke er den spesielt vanskelig heller, men du må jo jobbe litt for den. Og DET er den verdt.

 

IMG_9011

 

Marengsbunn:

4 eggehviter (lag eggerøre av plommene)

225 g finkornet sukker

75 g ristede hasselnøtter uten skall, finhakket

Kremen:

ca 3,5 dl kremfløte

3 ss Nutella sjokoladepålegg (du kan sikkert bruke Nugatti)

25 g ristede hasselnøtter uten skall, finhakket

25 g mørk sjokolade, finrevet

 

Begynn med å riste nøttene, dette kan du gjøre i dagesvis i forveien. Sett ovnen på 180 grader. Ha (til sammen) litt over 100 g hasselnøtter (greit med muligheter for litt svinn;) på et bakepapirkledd stekebrett og sett brettet i ovnen i ca 15 minutter. Rør i nøttene hvert 5 minutt. Følg med på slutten så de ikke brenner seg! Stek de heller for kort enn for lenge. La nøttene avkjøle litt før du har de i et rent kjøkkenhåndkle. Gni nøttene inni håndkleet til skallet faller av. Jeg hakker nøttene ved hjelp av en foodprosessor. Da blir mye ganske finhakket, samtidig som at det er enkelte større biter. Men pass på så det ikke blir pulverkonsistens på alt!
Sett ovnen på 180 grader (igjen). Skill eggehviter fra plommer og vær NØYE så det ikke kommer noe plomme i hviten. Pisk eggehviter stive i en ren og tørr bolle og tilsett sukkeret gradvis. Du skal piske til du har en hvit og skinnende krem som er så stiv at den ikke leer på seg når du holder den opp ned. Kle en form (ca 38×25 cm) med bakepapir og bre marengsen jevnt utover. Strø over 75 gram hakkede hasselnøtter. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter til marengsen er litt gylden. Den kan blåse seg litt opp, men blir fin og flat etterpå. Ta kaken ut og legg et bakepapir over kaken. Legg et brett oppå der og hold alt godt fast mens du snur brettene oppned slik at marengsbunnen blir liggende med bunnen opp (og nøttene ned) på det nye bakepapiret/brettet. La avkjøle fullstendig. Pisk så kremen stiv. Mål opp tre spiseskjeer Nutella og rør hardt så den mykner. Vend sjokoladepålegget inn i kremen slik at det får en marmorert effekt. Like før servering (bunnen må være helt kald), fordeler du kremen over bunnen. La det være en kant rundt hele bunnen på ca 1 cm som ikke har krem på seg. Strø over revet sjokolade og 25 gram hakkede hasselnøtter. OG NÅ KOMMER DET STORE ØYEBLIKKET. Ha langsiden av bunnen mot deg. Skjær et grunt snitt på langs ca 1,5 cm fra kanten (dette gjør det enklere å rulle kaken). Løft papiret og bunnen og bruk papiret til å rulle kaken sammen. Jeg ruller fra meg og fremover, liksom. Kaken sprekker kanskje litt, men det ser bare kult ut. Ha kaken på et avlangt brett eller en fjøl. Skjær i skiver FORSIKTIG med en skarp kniv. Server og gled deg over responsen! Og smaken.. <3

 

IMG_9005

 

 

Denne kaken er for øvrig glutenfri og uten mel, flott for allergikere.




Rask og spicy thaigryte med kokosmelk og peanøttsmør

IMG_8898

I dag vil jeg si noe om hvor hyggelig jeg synes det er med tilbakemeldinger og kommentarer fra dere. Å være bollefrue er litt ensomt i blant, det er liksom jeg som står for all pratingen i relasjonen. Derfor blir jeg oppriktig glad for å høre fra dere! En av dere ønsket seg litt flere enkle hverdagsretter og jeg åpner friskt med denne enkle og litt eksotiske gryta. Jeg elsker kombinasjonen peanøttsmør, lime og kokosmelk og dessuten digger jeg at (nesten) alt er i samme gryte. Håper du blir fornøyd, Ingvill! 😉

 

Bollefruas thailandske get away:

(nok til 2 voksne og 2 små (som spiser mest ris;))
ca 1 ss solsikkeolje
1 løk, hakket
1 rød paprika, renset og skåret i strimler
400-500 g renskåret svinekjøtt, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket (kan sløyfes)
1-1,5 ss rød karripasta (du finner det i dagligvarebutikker sammen med kokosmelk osv)
3 ss peanøttsmør
1 ss soyasaus
1-2 ss sukker
1 boks lett kokosmelk (400ml)
150 g grønne bønner, jeg brukte frosne
saft av ca 0,5 lime
evt litt koriander til servering
ris, kokt etter anvisning på pakken

Varm oljen i en dyp stekepanne eller jerngryte. Ha i løk og paprika og la det mykne noen minutter. Ta grønnsakene ut av pannen. Ha i kjøtt og hvitløk og brun på alle sider. Ha i karripasta og rør rundt. Tilsett peanøttsmør, soyasaus og sukker. Bland. Hell over kokosmelk og rør godt. Ha tilbake paprika og løk i gryten og kok under lokk i 10 minutter. Ha i bønnene og kok ca tre minutter eller til bønnene så vidt er møre. Smak til med lime og evt mer sukker og soya. Server med ris og koriander.

 

IMG_8895




Enkle speltrundstykker

IMG_8779

Har du bakt med spelt før? Jeg bruker det nemlig ofte, på lik linje med vanlig hvetemel. Spelt er en eldre slektning av nåtidens hvete og har i følge brødguruen Bodil Nordjore: Høy næringsverdi og god smak. Videre skriver hun at mange (inkludert meg selv) tåler spelt bedre enn vanlig hvete, fordi gluten i spelt er lettere fordøyelig. Her får du en oppskrift på deilige speltrundstykker, kun tilsatt litt rug. Du får teste og se hva du synes. 🙂

IMG_8781

 

Gode, halvgrove speltrundstykker:
(ca 16 stk)
100 g smør, i terninger
3 dl melk
1 ss honning
0,5 pakke gjær
1 egg
1 dl sammalt rug, fin
2 dl sammalt speltmel
6,5 siktet spelt spelt, tilsett evt 1 dl til om deigen virker klissete
Melk eller sammenvispet egg til pensling
Evt valmuefrø eller sesamfrø til å strø over rundstykker før steking

Ha gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 grader og hell over gjæren. Ha i resten av ingrediensene, minus smøret, og elt i 5 minutter. Tilsett smøret litt etter litt og elt til alt smøret er arbeidet inn i deigen. La deigen hvile under plast i ca 45 minutter. Ha deigen på en melet overflate og kna lett sammen. Del i 16 emner og form til rundstykker. La heve til ca dobbel størrelse. Forvarm ovnen til 230 grader. Pensle og strø over frø og stek midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.

IMG_8790




Saftig formkake med lime og mørk sjokolade

IMG_8814

Jeg er litt forelska. I formkaker. De er ikke flotte som marsipankaker eller forseggjorte cupcakes, men likevel: Formkaker er min favoritt. Det er bare noe eget ved å skjære en tykk skive varm formkake, den veier så godt i hånden og passer perfekt som trøstemat en kald marskveld. Dessuten holder denne kaken seg saftig lenge. Den deilige aromaen av limeskall blandet med store biter mørk sjokolade er temmelig uslåelig. Og bruker du yoghurt og kokosolje er den til og med litt sunn! 😉

IMG_8811

Forelska i formkake (å å å):

4 dl siktet spelt eller hvetemel + 2 ss ekstra

0,5 ss bakepulver

0,5 ts salt

1 ts vaniljesukker

2,5 dl gresk yoghurt, creme fraiche eller rømme

2,5 dl sukker

4 egg + 1 eggeplomme

2 ts revet limeskall (kun det grønne), ca 2-3 lime

1 dl (smeltet) kokosolje, bruk smør om du ikke kan få tak i kokosolje

150 g mørk sjokolade, hakket

Sett ovnen på 175 grader. Finn frem en brødform (ca to liter) og kle den med bakepapir. Rør sammen mel første mengde mel, bakepulver og salt. Ha 2 ss mel og sjokolade biter i en annen, rør sammen. I en tredje bolle visper du sammen egg, eggeplomme, yoghurt/creme fraiche, limeskall og sukker. Rør de tørre ingrediensene (minus sjokolade) inn i de våte, litt etter litt. Bruk til slutt en slikkepott til å vende inn kokosoljen (nedenfra og opp) og gjenta til alt er godt blandet. Rør tilslutt inn sjokoladen, men spar noen til å strø over toppen av kaken. Hell røren i formen og fordel sjokoladebiter på toppen. Stek midt i ovnen i 55-75 minutter. JA, jeg vet at det er psyko variabel steketid, men problemet er at det avhenger at hvor dyp formen din er. Trikset er å stikke en spiss gjenstand (for eksempel et grillspyd) inn i kaken etter ca 55 minutter og så fortsette med dette (jevnlig)  til pinnen kommer ut tørr og uten kakedeig på seg. Avkjøl kaken i formen på rist i ca 10 minutter før du tar den ut av formen og lar den avkjøle videre på risten. Kaken holder seg godt noen dager om du oppbevarer den i en plastpose.

IMG_8818

 

IMG_8807




Krydret fiskesuppe med laks og reker

IMG_8826

 

Jeg ligger i sengen og drikker te og ser ut på regnet. Det er søndag og slutten på en nydelig helg med vårvær og fine folk. Vi har rukket både svømming, baking, husvask, middagsbesøk, parkliv og sofatjeneste. Nå ser jeg motvillig frem mot vintervær og kulde de neste dagene (lunefulle mars, lunefulle meg). Det gikk greit så lenge det var vinter, men nå som jeg har fått smaken på vår, virker det uoverkommelig å gå tilbake. Min store trøst er at alt går over, samt denne deilige suppen vi skal spise til middag i morgen. Kaldt ute, varm og spicy suppe inne. En perfekt kombinasjon! Jeg pleier å lage den dagen før, så er det bare å varme opp og tilsette fisk og reker rett før servering. Veldig smart på travle hverdager.

Heit fiskelykke:

olivenolje

1 gul eller rød løk, hakket

1 purre eller 3 vårløk, hakket

3 gulrøtter, i terninger

3 små poteter, i terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss tørket basilikum eller 2 ss fersk

1 dl tomatpure

2 ss honning (evt sukker)

0,5 ts kajennepepper eller tilsvarende annet hett krydder (jeg brukte Santa Maria chili explosion)

2 ts kanel

salt og pepper

1 boks hermetiske (knuste tomater)

1 terning grønnsaksbuljong

0,8-10 dl vann (jeg liker ikke for tynne supper, så jeg tok 0,8)

4 laksefileter (ca 600 gram), i terninger

2 dl rensede reker eller krepsehaler

creme fraiche til servering

Finn frem en tykkbunnet gryte (jeg bruker jerngryte) og ha i olivenolje og grønnsaker. Skru på middels varme og fres til løken blir litt blank. Ha i krydder, sukker og tomatpure og fres litt til. Ha så i vann, buljongterning og hermetiske tomater. La koke til grønnsaker er møre. Ha i laks og la trekke noen minutter. Ha i rekene det siste minuttet og server med godt brød og creme fraiche.

IMG_8837

 

Hør for øvrig på denne sangen til trøst og oppmuntring.




Honey mustard chili roasted mixed nuts (fordi noen ting funker best på engelsk)

IMG_8743

 

Det er lørdag! Og på tide å unne seg noe godt. (For det gjør jo Bollefrua aaaaaaldri ellers;) Jeg er veldig glad i nøtter og disse har jeg snopet på hele uken. Søtt, salt og med et hot kick av chili og sennep. OBS! Vanedannende.

Honning sennep chili bakte blandede nøtter (høres best ut på engelsk!;):

3 dl blandede rå nøtter (jeg brukte (mest) cashewnøtter, mandler og pecannøtter)

2 ss flytende honning

1 ss olivenolje

1,5 ts sennepspulver (malte sennepsfrø), jeg brukte Colemans

ca 0,5 ts havsalt

ca 0,25 ts knuste chiliflak, jeg brukte Santa Maria chili explosion

Sett ovnen på 180 grader. Finn frem en bolle og ha i honning, olje, sennepspulver, salt og chili. Bland godt. Tilsett nøttene og rør slik at nøttene er dekket av blandingen. Ta frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Fordel nøttene utover. Stek i ovnen i 10-15 minutter eller til nøttene er gyldne. Mine ble litt godt stekt (på 190 grader…), så følg godt med! Avkjøl og oppbevar i en tett boks.

 

IMG_8739

 

Oppskriften fant jeg hos Joy the baker




Osteknekkebrød

IMG_8770

 

Jeg er en enkel, enkel sjel. Det er nesten litt stusselig noen ganger. Men en enfoldig sjel, som meg selv, har desto større gleder. Følgende oppturer har hendt meg i det siste (i tilfeldig rekkefølge):

– En av elevene mine sa at jeg var tynn. Hadde du kjent meg, hadde du visst at jeg ikke er tynn (Hello? Bollefrue!), men altså, likevel. Takk, du snille elev! You made my year.

– For første gang på mange måneder kunne jeg denne uken forlate barnehage og SFO UTEN våte og skitne uteklær som krever oppmerksomhet. Hallo, vår! I love you.

– Det jeg skal fortelle deg nå er litt flaut. Ikke akkurat det som skjedde, men at jeg ble så glad for det er skikkelig pinlig. Vi hadde hatt forelesning om ordforråd i personalgruppa og skulle avslutte med en uformell kryssordkonkurranse. Etter innbitt innsats gikk jeg og mitt grusomme konkurranseinstinkt av med seieren! (Man blir innmari opptatt av å vinne når man vokser opp med en storebror som med årene har blitt profesjonell pokerspiller..)

– Osteknekkebrød. Sabla gode! Sprø og fulle av frø og pinjekjerner. Og ost. Ikke minst. Rund ostesmak på knekkebrød burde glede kompliserte sjeler også.

IMG_8754

Jarlsberg og parmesanknekkebrød:

(ca 40 små knekkebrød)

3 dl havregryn

3 dl sammalt rug, grov

1 dl sesamfrø

1 dl pinjekjerner

1 dl solsikkefrø

1-2 dl finrevet jarlsbergost

1 ts salt

5,5 dl vann

finrevet parmesanost til å strø over før steking

 

Sett ovnen på 140 grader varmluft. Bland alt det tørre i en bakebolle. Ha vannet i det tørre og rør godt. Tilsett osten og rør litt til. La stå og svelle i ca 10 minutter. Finn frem to stekebrett og dekk de med bakepapir. Jeg liker de man kan bruke flere ganger, for de fester seg ikke til de ferdig stekte knekkebrødene. Hvis du bruker vanlig bakepapir, kan det være lurt å smøre papiret med meierismør. Smaker godt og. 😉 Fordel deigen på to brett og bre den til et jevnt, tynt lag. Prikk deigen med en gaffel og strø over et tynt lag med revet parmesan. Sett brettene inn i ovnen i 10 minutter, et brett oppe og et nede. Ta de ut og skjær deigen i ruter med et pizza hjul. Hver rute blir da et knekkebrød, så velg en størrelse som passer for deg. Stek knekkebrødene i 60 minutter til. (Altså 70 minutter til sammen). Bytt plass i ovnen etter halve steketiden. Dvs 35 minutter på hvert sted. Jeg pleier å skru av ovnen og la knekkebrødene avkjøles mens døren står på gløtt. Det viktige er at knekkebrødene får avkjøles på brettet. Når knekkebrødene er kalde, brekker du de opp og legger de i en tett boks. Hvis noen ikke er helt «tørre» pleier jeg bare å steke de litt til.

IMG_8750




Blondies med macademianøtter, karamell, mørk sjokolade og havsalt.

IMG_8734

 

I går kom våren. Den har banket på lenge, men jeg har ikke turt å slippe den inn så lenge februar var her. Nå er det mars. Og i går var det så mye sol at jeg måtte gå med solbriller inne (WHAT? Er vinduene SÅ skitne?) og joggeskoene forvandlet barna til små gazeller. På løpeturen min (yes, der fikk du sneket inn den, Bollefrua!) kjente jeg lukten av våt jord og hørte fuglene synge om bedre tider. Kanskje har ikke våren kommer dit du bor? Men du kan jo begynne å glede deg. For å glede seg er nesten det beste av alt.

For ikke så lenge siden hadde jeg aldri hørt om blondies, men det er altså ikke noe mer mystisk enn at det er brownies uten kakao. Kaken har den samme myke og seige konsistensen, men det brune sukkeret gir en karamellisert smak som erstatter kakaoen. Jeg valgte å tilsette mørk sjokolade, biter av Smørbukk, ristede macademianøtter og tilslutt et dryss havsalt. En fantastisk deilig og mektig kake som jeg garantert skal lage igjen.

 

IMG_8728

 

Da Bollefrua møtte Blondie:

(nok til en liten kake)

113 g usaltet smør, smeltet

238 g brunt sukker

1 stort egg

1 ts vaniljesukker

1 klype salt

125 g siktet hvetemel eller speltmel

70 g macademianøtter, ristet gyldne i en tørr panne, så grovhakket

8 Smørbukk-karameller, delt i fire

70 g mørk sjokolade, hakket

maldonsalt, ca 0,5 ts (til å drysse over)

 

Sett ovnen på 175 grader. Finn frem en liten kvadratisk form (ca 20×20 cm) og kle den med bakepapir. Pisk så smør og sukker i en bolle. Ha i egget og pisk litt til. Rør inn mel og en klype salt. Tilslutt tilsetter du sjokolade, karamell og nøtter. Fordel røren jevnt i kakeformen og strø over litt havsalt. Stek midt i ovnen i 20-22 minutter. La så kaken avkjøle i formen før du skjærer den i ruter og serverer.

 

IMG_8718

 




Kanongodt kneippbrød

IMG_8658

 

Husker du hva du ville bli da du var liten? Jeg skulle redde verden. (Kun avløst av en liten periode da jeg ville bli frisør). Nå, mange år senere, er mine ambisjoner om å redde menneskeheten noe moderert. Voksenversjonen av meg selv innser jo at det er litt vanskeligere, og en litt større jobb, enn det jeg først trodde. Jeg forsøker heller å tro på at det går an å gjøre verden litt bedre hver dag. Dessverre føles det ofte som om jeg ikke lykkes. Da gjelder det bare å komme seg gjennom dagen med hode mer over vannet enn under, hvis du skjønner. Livet med to små barn og full jobb handler like mye om å redde hverdagen. Men i det siste har jeg fått god hjelp! Av Herr Kneipp Hjemmebakt. Har du møtt´n? Rund på smak, ikke for grov, godt likt av alle og med verdens beste skorpe. Passer utmerket i matboksen. Superenkel å ha med å gjøre. Inviter han hjem, så skjønner du hva jeg mener.

 

IMG_8650

 

En kul kneipp:
(2 store brød)

800 g hvetemel/spelt
100 g sammalt rug, fin
100 g sammalt hvete/spelt, grov
20 g salt
50 g flytende honning
60 gram usaltet, mykt meierismør
1 pakke gjær
650 g lunkent vann

Ha alle ingrediensene (unntatt smøret) i en bakebolle og elt i fem minutter på lav hastighet. Øk så hastigheten og elt i fem minutter til. Tilsett smøret og bland godt. Dekk med plast og la deigen “hvile” i 20 minutter. Del deigen i to og form emnene runde før du lr de ligge 20 minutter til under plast. Form så avlange brød som du legger på et bkepapirkledd stekebrett. La heve (under plast) i ca 45-60 minutter. Stekmidt i ovnen i 40 minutter på 200 grader. Følg med, for brødet kan bli litt mørkt på toppen. Dekk i såfall med tinnfolie og la den ligge til brødet er ferdig. Avkjøl på rist.

 

IMG_8647

 

Oppskriften fant jeg i siste nummeret av Bake. 🙂




Grove bananpannekaker

IMG_8545

Kjære Tid.

Hvordan har du det? Jeg synes jeg så deg forleden, men du var borte før jeg rakk å si hei. Er du så opptatt? Det kan nesten virke som om du ikke strekker til for tiden. Jeg vet jo at du er en populær fyr, for alle vil ha tak i deg og lurer på når de kan få mer. De sier at Tid er penger, men jeg vet at du er så mye mer enn det. Du er jo strekning delt på fart! Selv har jeg det ganske bra, men jeg savner deg. Kan du ikke stikke innom en dag og bli en stund? Håper vi sees snart!

Hilsen Astrid

Og nå litt om disse deilige pannekakene som smaker søtt, litt krydret og har god tyggemotstand, en perfekt konsistens. Dessuten er de så sunne at du kan lage de på en helt vanlig mandag. Hvis du har Tid.

IMG_8552

Banana pancakes, baby!

(ca 8 medium pannekaker)
1,5 dl sammalt spelt eller hvetemel
1 dl havregryn
1 moden banan, most med gaffel
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
en klype salt
1,5 dl melk
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ss smeltet smør, pluss litt ekstra til steking
(Hvis du vil ha de søtere kan du tilsette en ss brunt sukker)
Lønnesirup, til servering

Bland mel, havre, vanilje, salt, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle rører du sammen egg, melk, smør og banan. Ha til slutt alt i samme bolle og rør til en jevn røre. La svelle i 10 minutter. Finn frem en non-stick stekepanne og sett på litt over middels varme. Pensle pannen med smeltet smør og bruk en øse til å helle røre i pannen. Stek pannekakene 2-3 minutter på hver side til det begynner å boble. Snu forsiktig og stek et minutt til på andre siden. Avkjøl på rist. Hvis du har Tid til å vente.

IMG_8548