Jeg har salatdilla. Kanskje kommer det med årstiden? Det frister bare så sabla mye med friske grønnsaker og en god dressing. Noen ganger med litt serrano skinke og manchego, andre dager med reker og fetaost. Mulighetene er mange og det går, ikke minst, kjapt slik at mest mulig tid kan brukes på uteliv. I dag ble det en franskinspirert vri, min versjon av en salat fra Nice. Originalen har tunfisk, men jeg har fornorsket den med deilig varmrøkt laks.
Salade Nicoise alla Bollefrua:
1 egg, kokt i 8 minutter
0,5 avocado i skiver
50-100 g varmrøkt laks, i biter
2-3 små tomater, i skiver
2 nypoteter, kokt og i tykke skiver
7 kalamataoliven
en håndfull aspargesbønner, renset og kokt i 2-3 minutter
en raus neve blandet salat
litt rødløk i skiver
Fransk dressing:
(raus porsjon, resten sparer du til en annen dag)
1 dl olivenolje
3-4 ss hvitvinseddik
1 stort fedd hvitløk, finhakket
2 ts dijon sennep
en klype salt
nykvernet pepper
0,5 ts sukker
Lag dressingen ved å ha alle ingredienser i en bolle og så pisker du til du har forbrent noen kalorier. Smak deg frem med eddikk, salt og sukker. Legg ingrediensene til salaten opp på en tallerken og ringle over dressingen. KOS DEG!
2 Comments
Hei,
Vil bare si at jeg koser meg med innleggene dine- både måten du skriver på og maten:) Kjente meg godt igjen da du skrev om Raga og U2 og en ‘innvendig’ alder som ikke alltid stemmer overens med det faktum at jeg nærmer meg 40 med stormskritt:).
Jeg elsker også salater i alle varianter og en versjon av denne skal helt klart spises med det aller første.
God 1-mai til deg:)
Hilsen Ingvill
Takk for veldig hyggelig melding, Ingvill! Jeg setter stor pris på det. 🙂 Og, du, vi skal fortsette å høre på Raga og US lenge etter at vi blir 40;) God helg!