Rask nudelsalat med sprø grønnsaker og asiatisk dressing

  Våren er her og jeg er en sabla travel lærer og tjuetobarnsmor. Men midt i all travelheten trenger jeg å spise sunn og god mat, ellers blir livet så kjedelig og energiløst. Derfor er middager som tar under 30 minutter å lage OG smaker digg, skikkelig kjærkomment. Interessert? 🙂 Supersalat: (til 2) 100 g tynne risnudler 1 ss olivenolje 150 g (en pakke) sukkererter, skåret på skrå 1 rød paprika, strimlet 1 gulrot, strimlet med ostehøvel eller potetskreller 1-2 vårløk, skivet hakket koriander ca 2 ss sesamfrø, gjerne svarte ca 200 g varmrøkt laks, jeg fant på Kiwi i serien Tinas sommermat Dressing: 1 sjalottløk, finhakket 2 hvitløksfedd, finhakket 0,5-1 chili, finhakket saft av ca 1 lime 2 ss fiskesaus/fishsauce (finnes sammen med soysaus osv på daglivarebutikker) 2 ss soyasaus (glutenfri) evt litt sukker (1 ts) 4 ss sesamolje 4 ss sweet chilisaus Bland alle ingredienser til dressingen. Kok opp vann i en kjele og trekk den til side. Ha i risnudlene og dekk med lokk eller folie i 5 minutter. Ha nudlene i en sil, så vannet renner av. Tipp nudlene i en bolle og bland inn olivenolje. Tilsett resten av salatingrediensene, unntatt laksen, og bland godt med … Continue reading Rask nudelsalat med sprø grønnsaker og asiatisk dressing