Bollefruas brie og baconburger
Det er sommer
Jeg er mer ute enn inne
Jeg måler bikiniskille og tyner boka
Legger ungene for sent
JEG legger meg for sent
Jeg oppfrisker mine akrobatiske kunnskaper
Står på henda, dobbel salto
Under vann
Forsøker å fange myggen
med grillklypa
Ække så nøye
Har Eurax
Burger er god sommermat! Denne baconburgeren har masse godt i seg og er toppet med smeltet brie. Servert med hjemmelaget hamburgerbrød og potetbåter og KOS DEG!
Til fire hamburgere trenger du:
2 ss olivenolje
1 stor løk, finhakket
2 store hvitløksfedd, finhakket
200 g bacon, stekt og skåret i små biter
500 g karbonadedeig
en liten håndfull bladpersille, finhakket
2 ts sennep
1 egg, sammenvispet
8 skiver brie
Til servering:
salat
tomat
majones
Varm en ss olje i en stor stekepanne og stek løk og hvitløk myke på lav varme, ca 5 minutter. Ha over i en bolle og la avkjøle. Stek bacon enten i panne eller i stekeovn. Del bacon i små biter og ha oppi sammen med løken. Tilsett så karbonadedeig, sennep, egg og persille, samt litt salt og pepper. Rør alt godt sammen. Del i fire og form runde og litt flate hamburgere med hendene dine. Legg på feks en tallerken og sett i kjøleskapet i 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 grader. Varm så litt olje i en stekepanne, medium varme. Stek burgere 5-6 minutter på hver side. Legg to skiver brie på hver burger og sett inn i ovnen til osten smelter. Monter hamburgeren med det du liker best. Spis.