I dag skulle jeg løpe til jobb. Jeg hadde sett det hele for meg. Du vet. En frisk og rask morgentur alla Nike-reklamene hvor jeg løper inn på jobb med vind i håret og vinnermusikk i bakgrunnen. Også våknet jeg i morges til lyden av striregn mot ruta. Det ble en småkald og våt affære, med flytende mascara og vann i håret. Jeg ankom jobb med kun en tanke i hodet: “Bollefrua. Nå fortjener du litt kaffeis når du kommer hjem“.
Denne isen er nemlig så superkremet, smelte-på-tungen og har en rik kaffesmak med et hint av Baileys. Deilig uansett vær og klær. 😉
Is, pliiis:
3 dl fløte, kald
175 gram kondensert, søtet melk (på boks, men IKKE vikingmelk)
2 ss espressopulver (type pulverkaffe, bare espressosmak) ikke toppet ss
2 ss Baileys
Ha alle ingredienser i en bolle og pisk til kremen stivner og det danner seg myke topper. Jeg pisket i ca 5 minutter, men du må prøve deg frem. Det skal være så stivt at du kan snu bollen oppned uten at kremen beveger seg. Hell oppi egnet boks og frys i minimum seks timer. Kos deg.
Oppskriften fant jeg da jeg så på et Nigellaprogram på tv.
5 Comments
Hvilken type melk bruker du, og hvor er den å få kjøpt? Mangler erfaring… Og forresten, hvor er den lettlagede kaffen? 😉
Den lettlagde kaffen er jo espressopulveret! 😉 Har fikset det nå. 🙂 Kondensert (søtet) melk får du kjøpt på velassorterte matbutikker og innvandrerbutikker. Billigst på sistnevnte! Tror det burde stå ved bakevarene. God helg!
Takk skal du ha!
Hvor mye is blir dette ca? Nok til 4 til dessert? Ser digg ut!:)
Ja, det blir nok! God kveld til deg. 🙂