Kanelskiver

image_pdfimage_print

IMG_0829

Forrige lørdag var det kanelbollens dag. Det er mulig at verden trenger en påminnelse om å bake kanelboller, men det trenger IKKE jeg. Hjemme hos oss er det kanelbollens dag nesten altfor ofte, eller who am I kidding? Gjærbakst får man jo ALDRI nok av! 😉

Kanongode kanelskiver:

150 gram smør i terninger

5 dl melk

1 egg

50 gram ferskgjær/en pose tørrgjær

150 sukker

900-1000 gram hvetemel

2-3 ts kardemomme

1 ts salt

sukker, kanel og mykt smør

egg til pensling

Ha gjær, salt og melk i bakebollen og tilsett så alt unntatt smør. Elt i 10 minutter. Så har du i smøret og elter 10 minutter til (deigen skal være jevn og smidig). Hev under plast i minimum en time eller til dobbel størrelse. Elt i ett minutt og ha deigen på bakebord/kjøkkenbenk.

Kjevl deigen til et rektangel (hvis du skal bruke all deigen, må du gjøre dette i to omganger). Smør et godt lag med smør og dryss over sukker og kanel. Rull leiven sammen på langs og skjær i skiver, gjerne på skrå.

IMG_0824

Legg til etterheving på et papirkledd stekebrett.Bruk skaftet på en sleiv eller lignende og press de lett ned på midten.

IMG_0825

La de heve ca 30-45 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter eller til de er gyldne og har en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist. Kose seg…. GOD HELG! <3

IMG_0832

(Visited 350 times, 1 visits today)

4 Comments

  • Reply Charlotte J November 3, 2014 at 10:54 am

    W.o.w. Dette er de beste kanelbollene jeg hatt smakt! De er så saftige at de smelter på tungen – og det beste er – jeg hatt fortsatt mer igjen i fryseren!;-)

    Anbefales!

    • Reply bollefrua November 7, 2014 at 9:46 am

      Så hyggelig å høre, Charlotte! God helg!:)

  • Reply Anna December 19, 2014 at 10:48 am

    Jeg vil veldig gjerne bake disse har kjøpt ferdig og alt. Men det står ikke hvor lenge de skal i maskinen, hva som skal først, hvor lenge de skal heve og sånn..

    • Reply bollefrua December 19, 2014 at 11:54 am

      Beklager! Nå skal det være i orden:) Lykke til!

    Leave a Reply to Anna Cancel Reply