Brownies i stor langpanne (praktisk og SÅ godt!)

image_pdfimage_print

IMG_1498

Denne uken bakte jeg brownies til juleavslutningen i Samuel sin klasse. Jeg laget den i stor langpanne, så det skulle være nok til mange. Dessverre måtte jeg gå før kakene ble servert (uhørt!), men Samuel fortalte at innen han fikk forsynt seg, var kaken min borte. Så da var den vel like god som den så ut. 😉

Brownies til store selskaper:

12 dl sukker

9 egg

450 gram smeltet meierismør

6,75 dl siktet hvetemel

7 ts vaniljesukker

0,5 ts salt

16-18 ss kakao

Sett ovnen på 175 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør inn smør. Tilsett alt det tørre og rør til alt så vidt er blandet inn. Ha bakepapir i en stor langpanne og hell røren oppi. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter, men IKKE lenger. Avkjøl i formen. Hvis du ønsker skrift på kaken, må du klippe ut bokstavene du trenger og legge dem på kaken. Sikt raust med melis over og fjern papirbokstavene forsiktig. Skjær opp i passe store stykker og server.

IMG_1500

(Visited 35,915 times, 21 visits today)

KATEGORIER: Bursdag , Jul , Kake , Sjokolade

TAGGED AS:

31 Comments

  • Reply Pia merethe May 6, 2015 at 2:21 pm

    Har laget brownie for første gang , å den ble super go? kjempe flott oppskrift..

    • Reply bollefrua May 6, 2015 at 10:52 pm

      Det var hyggelig å høre. Tusen takk. 🙂

  • Reply Monica May 7, 2015 at 6:29 pm

    Hva slags kakao snakkes det om..?

    • Reply bollefrua May 7, 2015 at 7:00 pm

      Jeg pleier å bruke bakekakao, men du kan sikkert bruke drikkekakao hvis det er det du har.

      • Reply Monica May 7, 2015 at 7:25 pm

        Takker

  • Reply Erlend May 31, 2015 at 9:53 pm

    Lagde denne i dag, men 18 ss med kakao? Vel, det var ihvertfall 4 for mange, så det ble en svært fremtredende smak av kakao, og med en kilo sukker, så burde det ikke være bitter kakao som er fremtredende. Men med en smørglasur, så ble den borte på null komma niks 🙂

    • Reply bollefrua June 4, 2015 at 11:04 am

      Da får du redusere mengden kakao neste gang. Ha en fin dag!

  • Reply Rocky road cookies  | Bollefrua June 11, 2015 at 9:28 pm

    […] i det minste bidra med baketips! Sjekk ut gulrotkake, verdens beste sjokoladekake i langpanne eller denne enkle browniesen. Og om du har lyst på litt variasjon, deler jeg i dag oppskrift på enkle cookies som du lager i […]

  • Reply Inger Lise Tas August 3, 2016 at 10:48 am

    Endelig en brownies som blir akkurat som den skal være! Perfect. Jeg er ikke så glad i brownies selv, men barna og andre elsker den:)

    • Reply bollefrua August 6, 2016 at 11:35 am

      Tusen takk! Det var hyggelig å høre!! 🙂

  • Reply Inger October 8, 2016 at 8:06 am

    Har ikke bakt så mye før, 16-18 ss. det er spiseskjeer, er det strøkne eller med topp. Når det er så mange, blir det ikke gram av det. Lettere og mer nøyaktig for meg. Men som sakt, er det toppa skjeer eller strøket av toppen?

    • Reply bollefrua October 12, 2016 at 9:20 am

      Beklager sent svar. Litt over strøken, pleier jeg:)

  • Reply Therese October 9, 2016 at 9:35 am

    Denne er en slager, tusen takk! Jeg studerer utenlands, og kan bekrefte at denne faller i smak hos folk fra “hele verden” 🙂
    Jeg bruker I<3 ECO-kakao, som gir en nydelig smak. Anbefales!

    • Reply bollefrua October 12, 2016 at 9:19 am

      Så bra, Therese! Godkjent på verdensbasis.. 😉 Klem!

  • Reply hhj October 12, 2016 at 10:26 am

    hvor mange lir det

    • Reply bollefrua October 16, 2016 at 5:58 pm

      Absolutt avhengig av hvor store stykker du lager, men 30-40?

  • Reply Bingo Bongo January 15, 2017 at 8:37 pm

    Denne ble helt mislykket hos meg. ?
    Det dannet seg et slags “lokk” av den øverste delen av røren som ble stekt, og så var den helt flytende under etter 35 min.
    Har aldri opplevd noe slikt før.

    • Reply bollefrua January 16, 2017 at 3:39 pm

      Det var rart! Fulgte du oppskriften til punkt og prikke? Husket egg og bakepulver?

      • Reply Kirsti January 22, 2017 at 10:55 am

        Det står ikke noe om bakepulver?? Nervøs nå, for min står i ovnen 🙂

        • Reply bollefrua January 26, 2017 at 7:57 pm

          Bakepulver er ikke nødvendig! Ble det vellykket?

  • Reply Jan Ivar February 9, 2017 at 1:04 pm

    Skal laga en brownie for første gang. Lite flink på kjøkken egentlig. Men skal overaske maddamen tenkte jeg. kan denne lages dagen før eller må den lages samme dag? 🙂

    • Reply bollefrua February 9, 2017 at 1:40 pm

      Blir best om den lages dagen før. 😉

      • Reply Jan Ivar February 9, 2017 at 3:57 pm

        Ok. takk for svar. Da får jeg se hvordan dette går 🙂

  • Reply Heidi Hodgson February 28, 2017 at 9:28 pm

    Tuuuusen takk for at du delte denne oppskriften på nett! Jeg er gift med en amerikaner og han lager som oftest brownies når vi skal noe og alle spør om han kan gjøre det også. Men denne helgen var han dårlig og gjorde et halvhjertet forsøk når datteren vår skulle ha med en langpanne kake til skolens karneval i dag. Så jeg måtte til pers og lage brownies for første gang i mitt liv, og når jeg fant oppskriften din på nett slo jeg til, og det var jo så enkelt at også jeg stod med glans! Det beste? Av alle kaketypene på festen var det våre brownies de ble tomme for først, de var “meget populære” 🙂 Akkurat passe søte i smaken, akkurat passe seige i konsistensen <3

    • Reply bollefrua March 3, 2017 at 7:06 pm

      SÅ utrolig koselig å høre. 🙂 God helg til deg og dine!

  • Reply Bella July 24, 2017 at 2:06 pm

    Ikke varmluft eller?

    • Reply bollefrua August 1, 2017 at 2:36 pm

      Vanlig over- og undervarme. 🙂

  • Reply Linda January 31, 2018 at 5:16 pm

    Hei, jeg skal prøve meg på denne idag, så da lurer jeg på hvor stor er ‘en stor form’? Jeg har en stor som fyller hele komfyren og en litt mindre som er ca 2/3 så stor… (Disse som selges med lokk og håndtak.)

    • Reply bollefrua January 31, 2018 at 7:05 pm

      Den som fyller hele ovnen. 👍🏼 Jeg har også oppskrift til den med håndtak og lokk på bloggen. 🙂

  • Reply Inki March 10, 2018 at 9:07 am

    Deeeeeeilig kake! Alle digger den, og jeg må si fra til alle somsmaker hvilken oppskrift jeg bruker:-)

    • Reply bollefrua March 10, 2018 at 9:09 am

      SÅ hyggelig å høre. Ha en fiiiiin dag!!

    Leave a Reply