Bollefrua hjelper deg – Adams matkasse: Barnekassen + oppskrift på en enkel og god lasagne

Rett før jul fikk vi anledning til å prøve Barnekassen fra Adams matkasse.

Barnekassen er enkle, raske og smakfulle middager rettet mot oss travle barnefamilier. (Vi har tidligere testet originalkassen). Nok en gang var det svært behagelig å få levert matvarer og middagsinspirasjon rett på døren en mandags ettermiddag. Og det var mye godt på menyen, bare se her:

Ovnsbakt torsk med baconstekt rosenkål og rotmos
Barnas Lasagne Bolognese
Enchiladas med kylling, guacamole og frisk salat
Hjertekaker med hollandaisesaus, råkost og blomkål
Hjemmelagede snitzler med potetmos og salat

Det eneste jeg ikke er hundre prosent fornøyd med, er at jeg synes det er beregnet litt lite grønnsaker per person. (Bollefrua cannot live on cakes alone;) Ellers, alt i alt, en positiv opplevelse.

Legger ved denne enkle oppskriften på en deilig lasagne fra Adams matkasse. Eneste endringen jeg gjorde var å slenge litt revet cheddarost i den hvite sausen. Anbefales.. 😉

IMG_5375

Foto: Adams matkasse

Barnas Lasagne Bolognese

1 pk cherrytomater

0,5 pk farfalle pasta

1 gul løk

2 bokser hakkede tomater

600 g kjøttdeig/karbonadedeig

ca 200 g revet ost, feks jarlsberg

2 ss hvetemel

2 ss meierismør

3 dl melk

1 ts muskat

olje

pepper, salt

1 ts tørket basilikum

1 ts tørket oregano

  1. Kok opp 3 l vann i en kjele, og sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Kok 1/2 pk farfalle i vannet fra punkt 1 i ca 11 minutter.
  3. Finhakk 1 stk gul løk. Varm opp en kjele til høy varme med litt olje. Brun ca 600 g kjøttdeig i kjelen, og ha så i finhakket løk. Stek til løken er blank. Del 1 pk cherrytomater i to, og ha cherrytomater og 2 boks hakkede tomater i kjelen. La dette småkoke i ca 5 minutter. Smak til med ca 1 ts tørket basilikum og 1 ts tørket oregano, samt litt salt og pepper.
  4. Smelt 2 ss smør i en kjele, strø over 2 ss hvetemel, og stek i et lite minutt. Spe så på med 3 dl melk under omrøring for å unngå klumper. Smak til med litt salt, pepper og 1 ts muskat (revet). La dette småkoke i 5 minutter, til du får en jevn og tykk saus.
  5. Legg kjøttsaus, pasta og hvit saus lagvis i oppgitt rekkefølge i en ildfast form. Topp med 1/2 pk revet ost, og gratiner i ovnen i ca 10 minutter.
  6. Server Barnas Lasagne Bolognese.

Dette innlegget er skrevet som et ledd i et samarbeid med Adams matkasse.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/084/37818585/files/2015/01/img_5373.jpg