Ukens blings: Grovbrød med avocado, egg, tomat og chilikrem
En god hverdagslunsj bør hverken være dyr eller usunn (selv om den godt kan være det i blant). Noen ganger er det likevel deilig med noe annet en det pålegget man vanligvis velger.
Så her er et forslag:
2 skiver godt, grovt brød (eller hva du har hjemme)
1 moden avocado
ca 1 ss limesaft
salt og pepper
1 tomat, i skiver
1 hardkokt egg, skivet
ca 1 ss god majones (feks Hellmans), du kan erstatte majo med yoghurt naturell eller feks rømme
ca 1 ss hot salsasaus, type tacosaus
Del avocadoen i to og ha avocado i en skål. Mos med en gaffel og smak til med salt, pepper og litt lime.
Bland majones og salsa i en liten skål.
Rist to brødskiver i en brødrister eller i ovnen. Fordel avocadomosen på skivene, jepp, det blir rikelig! (Mmm..) Legg på tomat, egg og avslutt med å ringle over chilikrem. Jeg trengte litt ekstra salt og pepper også, men det er opp til deg. SPIS.
Inspirasjon til denne blingsen fant jeg hos the messy baker.