La det være lørdag! (Og tid for snacks)
Dette er en enkel oppskrift, men ikke la deg lure! Disse nøttene er så gode at du trenger en betrodd venn til å stå ved siden av deg å daske deg på hånden når du prøver å forsyne deg en gang til. Det er nemlig umulig å stoppe! Eller kanskje du bare skal rigge deg til i sofaen med nøtteskålen på magen og kose deg. Det er jo tross alt lørdag! 🙂
Oppskriften har jeg rappet fra min skjønne bloggkollega, Hanne. Hun skriver den flotte bloggen “Borte Borte Hjemme”. Ta en titt!
Karamelliserte nøtter med rosmarin og havsalt:
(nok til en skål, som fort blir tom)
½ dl macadamianøtter
½ dl cashewnøtter
½ dl valnøtter
½ dl pekannøtter
1 dl mandler
1 ss meierismør, ikke toppet
1 ss honning
1 ss lønnesirup
en god klype cayennepepper
ca 1 ss rosmarin, hakket
flaksalt
Smelt smør over middels varme i en stekepanne sammen med rosmarin, cayennepepper, honning og sirup. Når alt er blandet har du i nøttene. Surr på middels varme til nøttene tar farge. Men pass på så karamellen ikke blir brent, det er bedre å bruke lavere varme og litt lenger tid. La til slutt nøttene avkjøle på et brett dekket med bakepapir. Oppbevar de nøttene du ikke spiser (haha) i en tett boks.