Grovt, sunt og grådig godt bananbrød! 

image_pdfimage_print

IMG_7891

Jeg kan like gjerne innrømme det først som sist: jeg er skeptisk til sunne kaker. Årsaken? Jeg synes ofte det smaker litt kjipt, rett og slett! Jeg vil heller spise GOD kake litt sjeldnere enn kjedelig kake ofte. Derfor er det med stor glede at jeg kan dele oppskriften på dette saftige og smakfulle bananbrødet som er søtt uten sukker og ikke tilsatt hverken smør eller olje. OG det er superdigg!

Du trenger:

140 g sammalt hvete, fin

100 g siktet hvetemel

1 ts kanel

2 ts bakepulver

1 ts natron

300 g (ca 3,5) modne bananer, most med en gaffel

4 ss agavesirup (jeg brukte lønnesirup)

3 store egg

1,5 dl yoghurt naturell 

Sett ovnen på 160 grader. Kle en brødform (den skal kunne romme ca 1,5 liter) med bakepapir. Bland alle de “tørre” ingrediensene i en skål. Pisk sammen banan, egg, yoghurt og sirup i en annen. Rør til slutt melblandingen inn i det våte til alt er blandet. Ha røren over brødformen og stek midt i ovnen i ca 60 minutter. Kaken er ferdig når du stikker en trepinne i den og pinnen kommer ut uten røre på seg og du hører en hul lyd når du banker på den. (NB! Hvor lang tid det tar å steke kaken vil også avhenge av hva slags brødform du bruker. Er den lang og grunn, tar det kortere tid, mens en dyp og kort form trenger mulig mer. Prøv deg frem!) Avkjøl kaken i formen på en rist i 15 minutter før du løfter den forsiktig ut (ved å dra i bakepapiret) og avkjøles videre på risten uten papir og form. Skjær i skiver og spis som den er eller med mykt smør. Kos deg!

(Visited 21,129 times, 3 visits today)

18 Comments

  • Reply siri September 12, 2015 at 11:49 am

    Denne ble nydelig! Jeg hadde ikke sammalt hvete, så jeg brukte havregryn og rugmel i stedet. Supergod 🙂

    Tusen takk for oppskriften!

    • Reply bollefrua September 13, 2015 at 9:23 pm

      Så hyggelig å høre! God kveld til deg, Siri!

  • Reply ingunn Olsen October 26, 2015 at 11:53 am

    Dette var kjempegodt! 😀

  • Reply Elin October 26, 2015 at 6:23 pm

    Kan man bruke sukker i stedenfor lønnesirup?

    • Reply bollefrua October 26, 2015 at 7:20 pm

      Da tror jeg flytende honning er bedre. Du mister litt fuktighet npr du bruker sukker..

  • Reply Bente G December 23, 2015 at 3:50 pm

    Ja, nå er jeg spent. Denne skal jeg prøve nå som litt “julegott” ettersom jeg prøver å ikke spise for mye kake. 🙂 Blir spennende

    • Reply bollefrua December 27, 2015 at 4:22 pm

      Hei! Gledelig jul til deg! Håper det smakte. 🙂

  • Reply Stein January 24, 2016 at 12:16 pm

    Hei, du kunne ikke satt opp dl i parantes bak gram på melet? Det er så utrolig slitsomt å måtte finne konverteringstabeller på nettet for oss som ikke har vekt. Tusen takk for god oppskrift! 🙂

    • Reply bollefrua January 24, 2016 at 10:26 pm

      Hei! Jeg forstår at det er tungvint, men jeg baker så mye med lite tid til rådighet i en full hverdag og har ikke kapasitet til å ha både vekt og dl i alle oppskrifter. Ha en fin uke!

  • Reply Gjest January 30, 2016 at 11:35 am

    Hei! Kan man erstatte natron med noe annet?

  • Reply Linn Gudem May 20, 2016 at 11:22 am

    Kan jeg bytte ut yoghurten med mager kesam?

    • Reply bollefrua May 22, 2016 at 10:30 am

      Det vil jeg tro om fettprosenten er omtrent den samme:)

  • Reply Mona October 17, 2016 at 6:40 pm

    Hei’ dette står i ovnen nå, gleder meg! Men hvordan oppbevare det, og kan det fryses?

    • Reply bollefrua October 18, 2016 at 8:35 pm

      Det kam fryses. Oppbevares ellers i en brødpose. 🙂

  • Reply Anne Kristine September 1, 2017 at 8:10 pm

    Hei
    Vi har eggeallergi, tror du jeg bare kan droppe eggene?

    • Reply bollefrua September 2, 2017 at 6:54 am

      Hei Anne Kristine. Det går nok ikke. Men finnes sikkert oppskrifter på bananbrød uten egg. 🙂 Lykke til!

    Leave a Reply