Jeg kan like gjerne innrømme det først som sist: jeg er skeptisk til sunne kaker. Årsaken? Jeg synes ofte det smaker litt kjipt, rett og slett! Jeg vil heller spise GOD kake litt sjeldnere enn kjedelig kake ofte. Derfor er det med stor glede at jeg kan dele oppskriften på dette saftige og smakfulle bananbrødet som er søtt uten sukker og ikke tilsatt hverken smør eller olje. OG det er superdigg!
Du trenger:
140 g sammalt hvete, fin
100 g siktet hvetemel
1 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ts natron
300 g (ca 3,5) modne bananer, most med en gaffel
4 ss agavesirup (jeg brukte lønnesirup)
3 store egg
1,5 dl yoghurt naturell
Sett ovnen på 160 grader. Kle en brødform (den skal kunne romme ca 1,5 liter) med bakepapir. Bland alle de “tørre” ingrediensene i en skål. Pisk sammen banan, egg, yoghurt og sirup i en annen. Rør til slutt melblandingen inn i det våte til alt er blandet. Ha røren over brødformen og stek midt i ovnen i ca 60 minutter. Kaken er ferdig når du stikker en trepinne i den og pinnen kommer ut uten røre på seg og du hører en hul lyd når du banker på den. (NB! Hvor lang tid det tar å steke kaken vil også avhenge av hva slags brødform du bruker. Er den lang og grunn, tar det kortere tid, mens en dyp og kort form trenger mulig mer. Prøv deg frem!) Avkjøl kaken i formen på en rist i 15 minutter før du løfter den forsiktig ut (ved å dra i bakepapiret) og avkjøles videre på risten uten papir og form. Skjær i skiver og spis som den er eller med mykt smør. Kos deg!
18 Comments
Denne ble nydelig! Jeg hadde ikke sammalt hvete, så jeg brukte havregryn og rugmel i stedet. Supergod 🙂
Tusen takk for oppskriften!
Så hyggelig å høre! God kveld til deg, Siri!
Dette var kjempegodt! 😀
Ja, ikke sant?:)
Kan man bruke sukker i stedenfor lønnesirup?
Da tror jeg flytende honning er bedre. Du mister litt fuktighet npr du bruker sukker..
Ja, nå er jeg spent. Denne skal jeg prøve nå som litt “julegott” ettersom jeg prøver å ikke spise for mye kake. 🙂 Blir spennende
Hei! Gledelig jul til deg! Håper det smakte. 🙂
Hei, du kunne ikke satt opp dl i parantes bak gram på melet? Det er så utrolig slitsomt å måtte finne konverteringstabeller på nettet for oss som ikke har vekt. Tusen takk for god oppskrift! 🙂
Hei! Jeg forstår at det er tungvint, men jeg baker så mye med lite tid til rådighet i en full hverdag og har ikke kapasitet til å ha både vekt og dl i alle oppskrifter. Ha en fin uke!
Hei! Kan man erstatte natron med noe annet?
Prøv bakepulver! 🙂
Kan jeg bytte ut yoghurten med mager kesam?
Det vil jeg tro om fettprosenten er omtrent den samme:)
Hei’ dette står i ovnen nå, gleder meg! Men hvordan oppbevare det, og kan det fryses?
Det kam fryses. Oppbevares ellers i en brødpose. 🙂
Hei
Vi har eggeallergi, tror du jeg bare kan droppe eggene?
Hei Anne Kristine. Det går nok ikke. Men finnes sikkert oppskrifter på bananbrød uten egg. 🙂 Lykke til!