Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at lesere ønsker seg gode middagstips. Selv er jeg alltid på jakt etter raske og gode retter som lar seg gjennomføre i en hektisk hverdag. Denne nydelige gryten er basert på grønn “currypaste” og kokosmelk. Den er sunn og smakfull, men kanskje ikke å anbefale for dem som ammer. En smertelig erfaring jeg selv har gjort meg etter å ha vandret frem og tilbake i stua med en gråtende baby i armene. Men godt smaker det! Det var nesten verdt det. 😉
Kokoskarri for folk som ikke ammer:
(Nok til to voksne)
2 ss olivenolje
2 rause ts med grønn currypaste (kjøpes på glass på feks Meny) NB! Kan variere i styrke, prøv deg frem.
1 grønn squash, i terninger
1 rød paprika, i terninger
2 vårløk, i skiver
1 boks hermetiske bambusskudd, la væsken renne av først
1 raus neve bønnespirer
ca 300 gram store reker, jeg brukte frosne villreker fra Argentina (tines)
400 ml kokosmelk på boks
1 dl vann og 1 kyllingbuljongterning
2 ss hakket koriander
smak sausen til med ca 1 soyasaus, ca 1 sukker og saft av ca 0,5 lime
ris til servering
Stek squashen i en tykkbunnet kjele eller i en wok. Etter ca tre minutter tilsetter du resten av grønnsakene. Stek i to minutter før du tilsetter currypasten. Fres et halvt minutt før du har i kokosmelk og buljong. Kok opp og smak deg frem med lime, soya og litt sukker. Skru ned varmen og ha i rekene og koriander. La trekke til rekene er gjennomvarme. Server med ris. Kos deg!
No Comments