Min beste pastasalat med serranoskinke, parmesan og avocado
Det er tirsdag, det er august. Etter flere uker med sol og varme, åpnet himmelen seg i dag og serverte et skikkelig regnvær. Og hva skjer? Jo, alle begynner å snakke om høst.
Nå får det være nok! August er prime time sensommer og én dag med dårlig vær endrer ikke på det. Dermed basta! Så til middag i dag lagde jeg en rask pastasalat med nydelige råvarer. Norske tomater, salat, avocado og deilig serranoskinke! Riv i en god olje og eddik (mine er fra Oliviers og Co), så er dette noe av det beste jeg får. Og det er ypperlig SOMMERmat! 😉
Rask salat på fat:
(Nok til én sulten surpomp)
en raus håndfull kokt pasta, jeg hadde fullkornsfusilli
en raus håndfull blandet salat, jeg brukte middelhavssalat
en liten håndfull ristede pinjekjerner
2 plommetomater
1 liten, moden avocado
litt finhakket rødløk, etter smak
høvlet parmesanost, etter smak
4-5 skiver serranoskinke
god balsamicoeddik
olivenolje med basilikumsmak, evt annen god olivenolje
salt og nykvernet pepper
Legg opp alle ingredienser på en stor tallerken, ringle over olje og eddik, og avslutt med salt og pepper. SPIS.