Superenkelt grovbrød i springform
I dag gir jeg deg oppskrift på et nydelig brød som du smeller sammen på en-to-tre. Den største utfordringen er sannsynligvis at du ikke har en springform som er liten nok. MEN jeg har også prøvd å lage dette brødet i en form på 24 cm og det gikk helt fint. Brødet ble litt lavere, men smakte himmelsk!
Utstyr:
1 bakebolle
1 slikkepott
dl-mål
springform, 20 cm i diameter
bakepapir
smør til å smøre form
Til brødet:
50 g gjær eller en pose tørrgjær
4 dl lunkent vann
2 ss mørk sirup
1 ts salt
5 dl siktet hvetemel eller spelt
2 dl hvete eller spelt, sammalt grov
1 dl solsikkefrø pluss ekstra til å strø over toppen
Ha bakepapir i bunnen av springformen (jeg liker å feste den med selve ringen rundt) og smør kantene med smør. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle og hell over i formen. La heve under plast på et lunt sted i 30 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader. Stek brødet nederst i ovnen i 30 minutter. Ta ut brødet og løsne det fra formen. Skru av ovnen og legg brødet inn i ovnen igjen og la ettersteke i den fortsatt varme ovnen i 20 minutter. Avkjøl på rist. SPIS.