Jada, jada. Jeg vet det er litt dramatisk å utbasunere disse muffinsene til verdens beste. Men altså, makan til gode matmuffins! Jeg har faktisk aldri smakt bedre. Og de passer dessuten utmerket til suppe, i matboksen, på piknik, biltur, kveldsmat, på vei til jobb og du vet, det meste. Det er bare å sette i gang med bakingen, så skjønner du hva jeg mener. 😉
Du trenger:
(12 stk)
1 vårløk, i tynne skiver
1 liten rødløk, finhakket
1 ss olivenolje til steking
100 g fetaost, jeg brukte den lille pakken med soltørket tomat fra Arla + 1 ss olje fra pakken
50 revet cheddarost
50 g skivet salami, skåret i små biter
2 dl sammalt spelt, grov (kan erstattes med hvete)
2 dl siktet speltmel (kan erstattes med hvete)
1 ts havsalt
2 ts bakpulver
2 egg
1,25 dl melk
1 dl creme fraiche
12 cherrytomater delt i to, til topping
Sett ovnen på 200 grader og legg 12 papirformer i et muffinsbrett.
Stek løk og vårløk i olje på medium varme til det mykner.
Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle og bland sammen. Tipp oppi salamien og smuldre den inn i melet med fingrene.
I en annen mindre bolle pisker du sammen melk, egg, creme fraiche og olje fra fetaosten. Bland så dette forsiktig inn i melblandingen, ikke rør mer enn nødvendig.
Vend tilslutt inn løk og to typer ost. Fordel røren i muffinsformer og dytt to halve tomater ned i hver muffins. Stek midt i ovnen i ca 24 minutter. La avkjøle i muffinsbrettet i 5 minutter før du tar ut muffinsene av formen og lar dem avkjøles helt på rist. KOS DEG.
6 Comments
Disse så (og hørtes) gode ut! Kanskje jeg skal lage dem til neste turdag for barna?
Går det bra å fryse dem?
Ja, Irene, de kan fint fryses! Ha en fin dag. 🙂
Hei. Lagde de idag og det ble stor suksess. Minsten på 7 spiste 2 til kvelds og gleder seg til lunsj imorgen. Takk for god oppskrift ? De falt i smak både hos 7 åringen og 16 åringen ??
Så bra at det ble vellykket! 🙂 Ha en fin dag. 🙂
Kan man erstatte creme fraiche med rømme?
Det går fint! 🙂