Tropisk ostekake, frisk og fyldig 

image_pdfimage_print

IMG_0468

Det er neppe noen hemmelighet at jeg elsker kaker? Men selv jeg har noen favoritter og ostekake er definitivt en av dem. Jeg har også lagt merke til at ostekaker ofte forsvinner først på et kakebord, og du vet, den som har laget kaken som blir først borte, den har vunnet. 😉 Og siden jeg elsker å vinne kan jeg aldri få nok oppskrifter på ostekake.. 🙂

Denne kaken har både kremost med mandarin og ananas og yoghurt med melon og pasjonsfrukt, noe som gir en tropisk, frisk smak. Kaken skal ikke stekes, kun stivne i kjøleskapet. Veldig godt og enkelt.

Du trenger:

Til bunnen:

1 pakke bixitkjeks, knust til smuler i feks foodprosessor 

120 g smeltet meierismør
Til ostekremen:

2 pakker Tine kremost med ananas/mandarin, romtemperert 

1,5 dl rømme

1,5 dl yoghurt med melon/pasjonsfrukt  

2 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

1 pakke gelepulver med sitronsmak 

Slik gjør du:

Begynn med sitrongeléen. Bland gelépulveret med 2,5 dl kokende vann, rør godt så pulveret løser seg opp. La avkjøle til romtemperert, den skal være flytende.

Ha papir i bunnen av en springform (24-26 cm).

Bland smeltet smør og kjekssmuler og fordel jevnt i bunnen av springformen. Press ned med noe flatt og hardt slik at kjeksbunnen blir kompakt. Sett til side.

Pisk ost, yoghurt og rømme sammen med vaniljesukker til en glatt røre. Vend inn pisket krem og tilslutt den avkjølte geléblandingen. Bland alt godt sammen. Hell ostekremen over i springformen, dekk med folie og sett den i kjøleskap til den har stivnet, helst natten over. Pynt med friske bær om du vil. KOS DEG.

IMG_0462

(Visited 622 times, 1 visits today)

No Comments

Leave a Reply