Rask og enkel ostekake med kirsebærtopping
Denne ostekaken er så god at jeg fikk bestilling på den etter at jeg sendte med kakerester på jobben til mannen min! Lite visste denne kollegaen hvor sabla enkelt det er å lage denne deilige kaken. Da hadde han nok smelt den sammen helt selv. 😉
Du trenger:
200 g digestive kjeks
80 g smeltet smør
300 g Philadelphia ost, naturell
60 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts sitronsaft
finrevet skall av en økologisk sitron, kun det gule
2,5 dl kremfløte
Til topping:
1 glass Lerum kirsebærsyltetøy, du trenger ikke bruke alt
Slik gjør du:
Knus kjeksen til fine smuler, jeg pleier å ha kjeksen i en plastpose og denge løs på dem med en kjevle. Bland kjekssmulene med smeltet smør og fordel blandingen i bunnen av en springform, ca 21 cm. Press smulene ned, slik at de blir en tett kakebunn.
Finn frem en bolle og visp kremost, melis, vanilje, sitronsaft og skall sammen. I en annen bolle pisker du fløten, den skal være halvstiv og ikke rennende. Vend kremen inn i osteblandingen, massen vil tykne. Fordel den jevnt over kjeksbunnen og dekk med feks tinnfolie. Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum tre timer og gjerne natten over. Topp med kirsebærsyltetøy og KOS DEG.