ANNONSE
Vet du hva? I skrivende stund regner det. En etterlengtet norsk sommerdag til disposisjon, og det bøtter ned. Alle vet det. Likevel. Regnværsdagene kommer i juli og folk river seg i håret. Hva skal vi gjøre nå? Hva kan vi finne på? Frustrasjonen stiger! Stemningen synker! Hvem kan redde oss nå?
Bare rop på hu Bollefrua, hu Bollefrua vet råd.
To gode råd, faktisk!
- Lag hjemmelaget is.
- Dra på handletur til Strømstad Mat.
(Ikke nødvendivis i den rekkefølgen).
Jeg har nemlig gjort begge deler. Handlet masse digg og billig isstæsj, fløte, kondensert melk, vaniljestenger og mye annet godt.
Og etterpå laget jeg en veldig god og veldig enkel iskrem UTEN iskremmaskin.
Med tre nydelige smaker. “Tress-is”, husker du den? Sjokolade, vanilje og jordbær!
Men jordbærene jeg brukte, var norske. For, hallo?! Om det meste annet er bedre og billigere på Strømstad mat, så er det ingenting som slår norske jordbær. 😉
Du trenger:
Til basen:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk
Til vaniljeisen:
frø av 0,5 vaniljestang
Til sjokoladeisen:
1 ss kakaopulver
Til jordbærisen:
5-6 jordbær
noen dråper rød konditorfarge
Slik gjør du:
Begynn med å mose jordbærene med en stavmikser og sil jordbærsausen. Sett til side.
Skap ut frøene fra vaniljestangen, sett til side.
Ha den kondenserte melken i en bolle. I en annen bolle visper du kremen til den den er halvstiv: Kremen former seg etter vispen og renner ikke av fra skjeen om du løfter den.
Vend kremen forsiktig inn i den kondenserte melken og fordel blandingen likt i tre skåler. Tilsett vanilefrø i en og rør forsiktig, tilsett jorbærsaus og konditorfarge i en annen og i den tredje en spiseskje kakao. Iskremrøren er litt rennende, men blir fin når den fryses.
Ha i egnede oppbevaringsbokser med tett lokk, feks gamle iskrembokser, og sett i fryseren i minimum seks timer. Server med det tilbehøret du liker best og KOS DEG.
No Comments