Pizzafoccacia
Pizzafoccacia? Det er selvfølgelig det fantastiske resultatet du får når du blander pizza med foccacia. For hvem kan vel stå i mot et luftig foccaciabrød toppet med ditt favoritt pizzatilbehør? Ikke jeg hvertfall! Og sikkert ikke du heller. Bare prøv. 😉
Du trenger:
(nok til en liten langpanne)
Til brødet:
4 dl vann, bruk lunkent vann (37 grader)
1 pose tørrgjær
1-2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker
8 dl hvetemel
ca 1 dl solsikkeolje til smøring av langpanne
Topping:
ca 0,5 pakke pepperoni
ca 1 dl tomatsaus
0,25 rødløk i skiver
3 dl revet ost
1 dl basilikumolje (se oppskrift under)
havsalt til å strø over brødet, jeg bruker Maldon salt
Hvitløk – og basilikumolje:
ca 10 blader basilikum
1 stort fedd hvitløk
ca 1 dl solsikkeolje
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en bolle før du tilsetter vannet og rører raskt rundt med en sleiv. Det er IKKE nødvendig å elte. Når deigen er rørt sammen, setter du den til heving under en plastpose. Jeg pleier å si at deigen skal heve til dobbel størrelse, men hvor lang tid dette tar avhenger av hvor mye gjær du har brukt, samt temperaturen på vannet. Ca 30-40 minutter. Det neste steget nå er å smøre langpannen du skal bruke. Jeg pleier å dynke den med olje, men det hender fortsatt at brødet setter seg litt fast. I såfall tar jeg bare en stekespade og hjelper det løs. Når pannen er smurt, heller du bare den ferdig hevede deigen rett i formen og klapper den utover med hendene dine. (Kan være smart å ha litt olje på hendene først;).
Mens deigen etterhever, lager du basilikumoljen. Ha hvitløk, olje og basilikumblader i en stavmikserbolle og kjør til en glatt olje med stavmikser.
Sett ovnen på 230 grader.
Når deigen er ferdig etterhevet, fordeler du peperoni, ost, tomatsaus og løk over deigen. Dytt alt forsiktig litt ned i deigen slik at deigen får noen groper. Avslutt med å ringle over basilikumolje og strø over litt havsalt.
Stek hele herligheten midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Brødet er ferdig når det er gyllent og har en hul lyd når du banker på det.
Avkjøl på rist og KOS DEG.