Hei og god onsdag!
I dag skal du få en superenkel, og veldig god oppskrift av meg. Du trenger ikke elte deigen og baguettene er perfekte å fryse ned. Du kan også sløyfe fetaost, oliven og soltørket tomat og lage dem som klassiske baguetter.
Nydelig tilbehør til høstmiddagen eller gode med pålegg. 🙂
Du trenger:
(2 baguetter)
25 gram fersk gjær (tørrgjær går an, ca en halv pakke da)
1 ts salt
1ss honning
3 dl fingervarmt vann
1,5 dl durumhvete, kan erstattes med vanlig siktet hvetemel eller spelt
5,5 dl siktet speltmel eller hvete
4 store grønne oliven, mine var fylt med paprika
ca 35 g fetaost i olje
2 ss soltørket tomat, finhakket
2 ss olje (gjerne fra fetaosten)
litt havsalt til å strø over
Smuldre gjær i en bakebolle, ha i salt, olje og honning. Hell opp i litt av vannet og rør ut gjæren. Tilsett resten av vannet, fetaost, oliven og soltørket tomat. Bland kjapt. Ha i melet og rør til en løs deig. Sett til heving under plast i 1-2 timer på et lunt sted.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Sett ovnen på 260 grader. Hell deigen ut på et godt melet bakebord. IKKE ELT DEIGEN!
Del deigen forsiktig i to like store deler med en skarp kniv. Viktig at så lite som mulig av luften går ut av deigen. Ta en del deig og form den til en avlang baguett ved å vri den som en spiral. De blir litt ujevne og dekket av mel, men det er bare fint. Løft forsiktig over på stekebrettet. Gjenta.
Pensle med litt vann og strø over litt havsalt (kan sløyfes).
Stek baguettene straks i ovnen på 260 grader i 15 minutter. Skru ned ovnen til 150 grader og stek videre i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Kos deg.
4 Comments
Disse ble laget med stor suksess til kveldsmat i heimen i går kveld. Takk for oppskrift!
Så bra! Klem til deg. 🙂
Hei! Ca hvor mange personer er denne oppskriften beregnet til? 🙂
4-6? Litt avhengig av hva du serverer ved siden av. 🙂